Gece WCye kalkmak ve büyük pişmanlık :(

Arkadaşlar merhaba.3 yıldır sporcuyum.Özene bezene ter içinde çalışıyorum.Günde 5 öğün yiyorum çok emek veriyorum.Biliyorum ki uyku nekadar çok önemli.Bu yuzden uyku kalitesine çok önem veriyorum gece yatarken caseinimi,bir avuç bademimi ve 1 tablet vitamin hapı/veya olursa zma alıyorum.Gel gelelim şöyle bir durum oluyor.Gece 2-3 veya 4 gibi yani ortalarda ya susuyorum ya da idrarım geliyor wcye gididyorum.Ve lanet olsun o kaliteli uyku bölünüyor ve ben boşa uyumuş hissine kapılıyorum.O antremanda ağlattığım kaslar tam olarak onarılamayacak düşüncesi oluyor uykum bölünüyor diye.Gerçekte de böylemi durum ?

Uykunun bölünmesinden kasıt uzun süreli aralıklar sanırım, mesela benim uykum çok hafif sağa sola dönerken bile uyanırım, o zaman ben hiç uyumayayım çünkü boşa yatmış oluyorum :D

Mental acidan bu kadar ileri gitmeyin, bu duruma obsesif bir yaklasim getirmek gereksiz, evet bir cogumuz bu spor icin emek harciyoruz ancak bunu boylesine bir hale getirmek anlamsiz, hayatinizi bundan kazaniyor ve bununla ilgili bir kariyeriniz varsa amenna fakat boyle bir durum yok bu kadar armutun sapi uzumun copu.., haklisiniz verilen emeklerden alinacak geri bildirim max negatif etkiler min olmali ama gece bir kez wc ye kalkipta buna isyan etmek, bakis acisinin gidisatinin zamanla sikintili bir hal alacaginin isareti, yapmayin bunu kendinize, yine de bir tavsiyede bulunayim belki biraz olsun iciniz rahat eder, wc ye kalktiginizda hormon profilinin bu durumdan daha az etkilenmesi acisindan isik yakmayin karanlikta gidip geri donun yataginiza, fakat belirtmeden edemeyecegim yazdigim bu tavsiye en az sizin sinirinizi bu denli bozan durum kadar anlamli.

Sic Semper Tyrannis

Bakın size şöyle açıklayayım.Çevremde insanlar surekli spor yaptıgımı biliyorlar.Hani lan vucut nerde ben sukadar suree sunu yapardım v.s gibi şeylerle geliyorlar bana.Surekli bir laf sokma cabası v.s. Bende bu takıntı haline geldi.Vucudum ile bu lafları yuzlerine carapasım geliyor.Bu yuzden gelişim için herseyi dusunuyorum malesef.

Yaşın daha genç, eğer bu saplantılı ruh halinle devam edersen ilerleyen yıllarda kaygı bozukluğu, daha da kötüsü panik atak, belki spastik kolon gibi psikolojik rahatsızlıklara yakalanma yüzden çok yüksek. Ve eğer bunlardan sadece biri dahi gerçekleşirse, 50 cm kola da sahip olsan yaşadığın hayat işkenceye döner. Karakteristik özellikleri değiştirmek ne kadar zor olsa da, ufak ufak mağlubiyetler almayı, terslikler yaşamayı kabullenirsen ruh sağlığını koruyabilirsin.

Gece uykuda kalkarsan protein tozu tüket ve sonra tekrar yat. Böylece vicdan azabı çekmezsin.

Adamla niye dalga geçiyorsunuz? Sizi ciddiye alıp sorununu anlatmaya çalışıyor ama terslemekten başka bişey yapmıyosunuz.

Bi tane hortum bul. Bir ucunu tuvalete aktar. Gece gelince koyver gitsin. Böylece uykun kaçmaz. Büyük pişmanlık yaşamazsın. Derdin çok büyük, üzüldüm gerçekten.

Back
Yukarı