Gece tatlı yeme isteği

Merhaba arkadaşlar iyi günler. Ben yaklaşık 1 yıldır geceleri kalkıp tatlıya saldırıyorum kendimi durduramıyorum bazen sabah kaltığımda hatırlamıyorum bile yediğimi vücudun şekere ihtiyac duymadığını biliyorum ama ne yaptıysam değiştiremedim durumu artık çok rahatsız olmaya başladım doktora gitmeyi düşünüyorum hangi doktora gitmeliyim? Sizlere danısmak istedim sizinde önereceğiniz birşeyler varsa söyleyin lütfen.

selam arkadaslar; sıfır seker iceren cikolata aromalı protein barlar yemelisin. Hem tatlı ihtiyacanı gidecek, hemde extradan protein saglayacaktır.

Coca Cola Zero bu durumlarda çok işe yarıyor, bence onu da kullanabilirsin, canın tatlı çektiğinde içebilirsin iyi geliyor.

Ancak biraz canın çekiyor diye bunu "Kendimi durduramıyorum" olarak yorumluyorsun, bence durdurabilirsin, biraz canın çekiyor diye hiç kendini zorlamadan tatlılara saldırırsan bu sana uzun vadede kilo olarak döner eğer kalorini aşıyorsan.

Vücut demez "Ya bu adam kendini durduramıyor dur şuna bir kıyak yapayım" :D O yüzden durdurmak zorundayız.

Doktorluk bir mesele değil yani.

Doktorluk bir durum değil denilmiş ancak bu alanda uzman birinden destek almanızda fayda var. Söylediğiniz tablo Gece Yeme Sendromu(NES) ile uyumlu. Gece yeme sendromunda orta büyüklükteki 200-300 kalorilik atıştırmalıkların tüketimi söz konusu. Genellikle yiyeceklerin %70 ini karbonhidrat oluşturuyor. Karbonhidrat ağırlıklı bu beslenme de triptofanın beyne geçişini ve serotonine dönüşümünü kolaylaştırıyor. Serotonin ise uykunun başlamasına katkıda bulunur.
Gece yeme sendromunda melatonin, leptin, plazma kortizol düzeylerinin değiştiği bildirilmiş. Zaten bu sendromun kaynağının psikolojik ve hormonsal olduğu düşünülüyor. Sözün özü, eğer isteğinizin önüne geçemiyorsanız bir hekime danışmalısınız.

Hocam bir doktora görünmenizi tavsiye ederim insülininizi ölçtürmeniz istenebilir.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Değerli yorumlar için teşekkürler arkadaşlar. Hiç tatlı yemek istemiyorum çünkü küçük bir parçayla başlarsam koca cikolatayı bir gecede bitiriyorum :D Coca Cola zeroyu denememiştim deneyeceğim. Doktora gitmeyi düşünüyorum gerçekten çok büyük pişmanlık oluyor sabah, en kısa sürede cözmeliyim bunu

1 kase yoğurt ve büyük bir bardak su bütün bu isteği karşılayacaktır.

Bu sorunun büyük bir sebebide akşam yemeğin olabilir. Yatmadan önce yediklerin (meyve vs ) veya akşam yemeğinde kan şekerini bir anda zıplatıp insülini bir anda tavan yaparsan , düştüğünde vücut senden yine şeker isteyecektir :(
Akşamları protein ve sebze ağırlıklı bir yemek. Yemekten sonra illa ki birşeyler atıştırman gerekirse de çiğ fındık (kavrulmamış) ve yoğurdu tavsiye ederim.

Back
Yukarı