Aynen fazla proteinin zararlarını çok iyi biliyorum.O yüzden gün içinde fazla protein almamaya çalışıyorum.1.5 ölçek protein tozu,3 yumurta ve yatarken peynir dışında ekstra protein olsun diye bir şey yemiyorum.Bazen duruma göre yumurtayı 2 yapıp tavuk veya et alıyorum.Antrenman yapmadığım günlerde protein tozuda almıyorum.[DOUBLEPOST=1479806887][/DOUBLEPOST]Ne gece yatmadan önce bişiler içmene, ne de sabah bişiler içmene gerek yok.. Günlük alman gereken kalorinin ortalama %15-25 arasını proteinden karşılıyorsan, yeterlidir. Fazla protein yalakalığını bırakın, gereğinden fazla alınan protein, öncelikle vücut azot dengesini bozacaktır. Böbrek fonksiyonlarını sıkıntıya sokacaktır. Kan ürik asit düzeyini artıracaktır. Eklemlere oturan ürik asit kristalleri eklem ağrılarına neden olacaktır. Gut hastalığını tetikleyecektir. Bir çok olumsuz yönü vardır gereğinden fazla protein almanın, istersen araştırabilirsin. Abartmaya gerek yok, kulaktan duyma bilgilere gerek yok.. Araştırmak var![]()
Yapım gereği fazla yemek yeme şansım maalesef yok.3 yıl önce 100 kiloydum yağ oranım %30 un üzerindeydi ve dönem dönem zayıflayarak 63 kiloya kadar indim.Spora başlamadan önce 70 kiloydum ve 2.5 ayda 73 kiloya çıktım.Yağ oranım %13.5 civarlarında.Vücut fazla kiloya alışkın olduğundan eğer yemeğe abanırsam bu sefer çok kolay bir şekilde yağlanırım sonra vermekte kolay olmuyor.O yüzden eskiden nasıl yemek yiyorsam şimdide aynısını yapıyorum.Sadece antrenmandan önceki öğünü biraz sağlam yapıyorum ve genel olarak protein miktarını biraz artırdım o kadar.Vücut için gerekli olan proteini alabilecek kadar yemek yiyemediğimden mecbur protein tozu kullanıyorum.Kilo sıkıntım olmasa onuda kullanmam.http://www.kasvekuvvet.net/vucut-gelistirmenin-10-altin-kurali.html burada antrenmandan sonra whey protein içmek ÇOK ÖNEMLİ diyor.böyle süslü cümlelere kanıp çok protein tozu bitirdim.sonra bıraktım gerçekten boşuna kullandığımı hissettim.ihtiyacını karşılayamazsan gün içinde istediğin zaman içersin ama ihtiyacını karşıladıktan sonra hiç bir anlamı yok.yarım kutu weiderin tozu duruyor evimde içmiyorum.kaynak olarak bunu alıyorsanız daha çok supplementlere abanır hayatınızı yemek yetiştirmeye adayıp strese sıkıntıya sokarsınız.savaş hoca ağırsağlam ve ege fitness denen arkadaşın 3üde öğün sayısının önemi olmadığını söylüyor.herbirinin de ayrı ayrı çok sağlam kaynakları var.ben ingilizcemi geliştirmek adına onları aratıp okumaktan zevk aldığım için hepsini uzunca aratıp bulduklarımı okumaya çalışıyorum.size de tavsiye ederim.
bu arada bu sitelere inanıyorsanız size çok acayip gelebilir ama proteinimi kg başına 2-2.5 arasından 1-1.5 arasına düşürüp daha esnek bir beslenmeyle karbonhidratı arttırmaya başladıktan sonra çok daha verimli antrenmanlar çıkardım ve gün içinde daha iyi hissediyorum.ayrıca gelişimimde hiçbir şey farketmedi.denemenizi tavsiye ederim mutlu olursunuz.
Son düzenleme: