Gece 22 Sporundan Önce/Sonra Beslenme

Merhaba arkadaşlar,

Yoğun bir çalışma ve eğitim dönemine girdim. Akşama iş çıkışı 3Ay boyunca 21.30' a kadar eğitime gitmek zorundayım. Spor salonum 23.30' a kadar açık olduğundan, haftanın 3 günü akşamları 22 gibi spora gitmeye başladım (1haftadır) fakat o saatte pek verim alamadım. İlk yarım saatte halsizleşiyorum. Nedenini anlıyorum Glikojen depolarım boş, zaten tüm gün koşturmaca yorgunum. Sizce kilo almadan en azından formumu korumak ve az da olsa gelişim sağlamak için ne yemeliyim gecenin o saatinde başlamadan ve/veya çıkışta? Bu arada akşamları 18de tencere yemeği yiyebiliyorum, aç bırakmıyorum kendimi.

Şimdiden sağolun..

Bu arada biraz kendimden bahsedeyim:
Yaş 30, Boy 1.75
8 Ayda 85 ten 75kg düştüm,
Aynı zamanda Omuz 113ten 121'e
Göğüs 99dan 104e
Bel 98den 88e(tok:) )
Kol 31den 36ya çıktı.

iyi bir akşam yemeği ve Kompleks karbohidrat kaynağı olabilir yanında protein kaynağıyla birlikte, o saatte aşırı tatlı ve basit şekerden mutlaka uzak dur zaten geç saat birde enerji versin diye insülününü hızla yükselticek şeyler yersen halsiz kalırsın.

Ben kendi konumda yazdım buraya da atayım;

Antrenman sonunda ağırlık çalıştıgım zaman split degil de full body çalışıyorum. Bu yüzden Full Body'den sonra yediğim şeyler, istedigimi yerim arkadaşlar. Karbohidrat genelde hep idmandan önce yenilir ama ben idmanlarımı şöyle ayarlıyorum; hem idmandan sonra karbohidrat yemiş olayım hem de vücudum bu karbohidratları yağ yapmasın diye sabah kalkar kalkmaz da karbohidrat yerim, çünkü bütün gece boyunca insulin seviyelerimiz çok düşüyor,yedigimiz yemekler pek fazla yağ için depolanmaz. Çünkü vücudumuz insulin duyarlı oluyor; e böyle olunca arkadaşlar, idmandan önce genelde karbohidrat ağırlıklı besleniyorum. Tabi ki sindirilmek için minimum 2 saat önce yiyorum ben. Sindirdikten sonra insulin seviyelerimiz düşüyor, bu şekilde de büyüme hormonu devreye giriyor (hem de testesteron).
kısacası geceleri insulin seviyesini artıracak bir şey yeme. @cmrds haklı bu konuda

kaçta çalıştığın önemli değil kaçta uyuduğun önemli düzen ona göre yapılır. ben gece çalşıyorum sabah 8 de antreman yapıyorum saatlerinde ona göre kaydırdım.

aslında zor bi saatte antreman yapsanızda antremandan önce bir şeyler yemeniz sizin için faydalı olur
o saatte karbonhidrat biraz size sıkıntı yaşatabilir onun için antremandan önce pirinç bulgur işte karbonhidrat olarak 1-1.5 saat önce yiyebilirseniz antremandan aldığınız performansta birazcık artış gözlemlenebilir
antremandan sonra ne yemeliyim diyecek olursan antremanının ne kadar ağır geçtiğini bilemem ama o saatte kardiyo yapmadığın çok belli gibi duruyor :)
antremandan sonra sebzeli ve proteinli yiyecekler tercih etmeni yemeği yedikten sonra da kendini direk yatağa atmak yerine bir saat oyalanıp sonradan uyumanı tavsiye ederim ki yiyip yattım göbeği olmasın
ama antremandan sonra kendini aç bırakmakta kesinlikle yanlış bir şey bundan mümkün olduğunca kaçın derim
birisi özellikle o saatlerde şeker alma demiş ama formunu korumak istiyorsan sadece o saatte değil hayatından şekeri çıkar derim
bununla birlikte pirinç bulgur patates gibi karbonhidratlar (kaliteli karb.) tercih ediyorsan makarnayı da kepeklisinden tercih etmeyi bileceksin
sabah saat kaçta işe başladığını bilmiyorum ağır gelebilir belki de ama sabah erken uyandığında kahvaltıya oturmadan bi yarım saat koşu 15-20dk bel hareketleri çalışırsan da yağ yakımı da gerçekleştirir güzel bi vücuda erişebilirsin
umarım bu yoğun iş tempon kısa zamanda düzelir kolay gelsin dostum

Yaş/iş dolayısıyla ve tüm gün oturarak çalışmaktan daha kolay kilo alır duruma geliyor insan ama şuanki durumumdan geriye gitmeye hiç niyetim yok. Zaten yaşam, duranlara göre de değil artık. İlgilenen herkese teşekkürler.

Back
Yukarı