geç yatma tutkum

17 yaşındayım liseyi dıştan okuyorum haliyle iş güç olmayınca sadece salona gidiyorum diğer günler evde tıkılıyım ama benim bir tutkum var gece 2 de yatağa giriyom yarım saat cebelleştikten sonra uyuyom sabah 10 da kalkıyorum 1 haftalık body sporcusuyum kaslarımın gelişimini etkiler mi?Lütfen etkiler demeyin ben erken yatamam bench_Obench_O

8 saat uyuman yeterli kaçta yattığının pek önemi yok ama yatma kalkma saatlerini düzene koy...

bence kacta yattıgın önemli özelliklede bu spor icin

6.30 da kalkmak zorunda olduguma göre 10.30 da yatmam gerek bu da bu yasta pek mümkün olmuyo tabi.Ayrıca kaslar sadece uyurken mi dinlenir yani kasları çalıştırmadığımız zaman da dinleniyor sayılmaz mı?
tabiki dinlenir ama uyurken ki olaylar tamamen farklı . metabolizma yavaşlar yarı ölü gibi olur . tam anlamıyla dinlenme uykuda sağlanır

• Like
Reactions: Ec0
o geç yatıp erken kalkma illeti bende de var, hele bir de insan geç yatmaya alıştı mı mümkünatı yok 10:30-11:00'de uyusun. O saatte yatsan da uyku tutmuyor

sabah 7de yatıp 9 da kalktığım günler çok şükür arkada kaldı:) 2saat-3saat uyuyordum ama dünya yol yürüyordum geziyodum her gün artı koşu falan yapıyordum bünyem tepki vermiyordu uykusuzluğa yinede ilerde sorun çıkar diye düzene soktum şimdi en geç 2de yatar sabahda kalkarım.

bende erken yatamıyorum. yataga 10 da girsem bile herzaaman saat 4de uykuya dalıyorum. kaliteli uyku denen birşey varmış ama biz yakalıyamıyoruz galiba o saatleri 22 ile 03 arası :D:D

Uyku sorunu yaşayanlar sorunu gidermek için destek amaçlı olarak ilk zamanlarda Melatonin kullanabilirler (2 hafta), fakat kesinlikle uzun süreli kullanılmamalıdır.

Bende Yatıyorum 23:00 gibi anca 23:30 da falan uyuyabiliyorum sabahda 6:30 da kalkıyorum Mecburen 6:40 da servis gelıyor :)

özellikle okula veya işe gidenler bence düzene sokabilirler sabah 6 da kalkan bir insan sanmıyorum ki gece 00:00 da yatsın ha mesela bendede alıştığım zaman 3 saat uyku bile okula rahatça uykulu olmadan gitmeme neden oluyordu ama biraz zorlamanız lazım.

gh salgılaması denen bir şey var onun için vg ile uğraşanların çok geç yatmaması gerekir uyku düzeni şart ben çoğunlukla 11 gibi yatar 8 gibi kalkarım bir vg ci 8 veya 9 saat uyumalı

En iyisi saat 00.00'da yatıp 09.00'da kalkmak ama sahurda kalkıyoz Bide sahurdan sonra uyunmuyo

Aynı sorun bendede var gece 2 den önce yatamıyorum.Kaç kere denedim kaçta yatağa girersem girim debelenip duruyorum yatakta.Bende düzeltmek istiyorum ama nafile.

Back
Yukarı