Garip Ama Akla Mantıklı Gelen Bi Tartışma :)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sh0ck
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

sh0ck

Üye
Herkese selamlar saygılar..

Arkadaşlar şimdi aklıma garip bişey geldi salondaki hocalarıma soruyorum yarısı başka yarısı başka konuşuyo internet üzerindede tam olarak bi sonuca ulaşamadım...

gelelim kafamı kurcalayan bu garip düşünceye :)...

Bilindiği gibi L-carnitine vücuttaki tüm yağları enerjiye çevirerek yağ yakımı sağlıyor.. yani ; L-carnitine kullanıp koşu bandında koşu yaptığımız zaten bütün vücudumuzdan yağ yakımı sağlıyor.. Buraya kadar harika.. Peki ya bayanlar.. Bayanların en cok korktuğu şeylerden biridir göğüs ölçülerinin gittikçe küçülmesi.. Bayanların Göğüs kısmı tamamen yağlardan oluşmaktadır peki L-carnitine kullanıp koşulduğu zaman L-carnitine göğüslerde bulundan yağ larıda yakar mı kısacası göğüs kısmındaki yağları yakıp bayanların göğüs ebatlarını küçültürmü...

Bilen Bilmeyen Arkadaşlardan Büyüklerden Yorum Bekliyorum... :)

şimdi şöyle oluyor. zaten genelde gözlenen olay şudur ki belli bi kilodan daha düşük bi kiloya inen bayanlarda, malum bölgeden de ölçü kaybı olmaktadır. ama ben yine de bu tartışmanın yabancı forumlara da taşınması taraftarıyım :D

Amin tabi ki de :D ama cıkamadın işin içinden de :D

evet bır noktaya kadar tabıkde bayanların goguslerıde kuculer fakat bır yere kadar asla tamamen yaglar gitmez o bolgeden cunku estrojen hormonu buna engel olur :)

saolun arkadaşlar.. ne bileyim aklımı kurcalıyodu son 1 2 gündür paylaşmak istedim :D

Her kadının memesinde değişik oranda yağ mevcuttur ancak meme dokusunun tamamı yağ değildir. Her kadın yağlanarak kilo aldığında memesi büyür, yağ kaybı ile zayıfladığında da memesi küçülür.

Jinekomastiyi başka şeylerle karıştırmamak gerekir. Erkeklerde de az miktarda ve değişik oranlarda meme dokusu vardır. Çoğu erkekde dıştan bakışta farkedilmez. Farkedilir hale gelmesine jinekomasti diyoruz. Bu doğuştan olabileceği gibi kullanılan ilaçlara bağlı olarak meme dokusunun hormonlara cevabından dolayı da oluşabilir ya da varsa artabilir. Jinekomastisi olan erkeklerde de yağ artışıyla meme dokusu büyür ve daha belirgin hale gelir. Tam tersi de geçerlidir.

Yaşla birlikte jinekomasti oranı da hormon yapısının değişmesine ve kilo alımına bağlı olarak artar. Acak her erkekde durum farklıdır. Bazı erkekde meme dokusu yok denecek kadar azdır. Bu kişilerde korunmasız AAS kullanımında dahi estrojenik yan etki olarak jinekomasti olmaz. Bazı erkekler ise tam tersine normal durumda farkedilir jinekomasti olmamakla birlikte en ufak estrojenik etkide jinekomasti ortaya çıkabilir.

Back
Yukarı