Galiba menisküs oldum (sol dizkapağım)

fbirfn

Üye
İyi günler. Geçen hafta squat yaparken sol dizkapağımfa bi sızlama oldu hareketi devam ettiremedim onun yerine leg press ten devam ettim bu hafta ilk sette yine aynı ağrı oldu kas ağrısı değil yırtık ağrısı gibi. Başka alteratif haretleri yaptım onlarda sorun yok acaba benim nasıl bir yol izlemem lazım? Bidaha squat yapmayacakmıyım?

16 yaşımdayım
1.5 yıldır bu sporla düzenli uğraşıyorum

Sent from my iPhone using Tapatalk

Menisküs çok daha rahatsız edici bir durum, alternatif hareketleri de yaptırmaz o hastalık.

Ayni durum senin yasinda bi arkadasimda daha var 5x5 calisiyordu surekli squat agir setler girmeye basladi herhalde bilincsiz bir sekilde yapti sonucunda meniskus ve diz kapaginda ayrilma olmus leg press de vs sıkıntı cekmiyor ama çöküp kalkarken bile sorun yapıyormuş ama en iyisi bi ortopediste gorunmek

muane olmadan ve görüntülenme olmadan( mr yani) ne olduğunu bilemessin, diz ve çevresiyle ilgili pek çok rahatsızlık var, yan bağlarda 1 kaç haftada düzelebilecek bir sıkıntı bile menüsküsle karıştırılabilir. Menüsküsde aynı belirtileri verir tabi, sızlamayla başlayıp üstüme gidilirse, dizde kitlenme merdiven inip çıkmada hatta yürümede sıkıntıya kadar gider. Ben doktor değilim ama menüsküs olduğum için biliyorum:)

muane olmadan ve görüntülenme olmadan( mr yani) ne olduğunu bilemessin, diz ve çevresiyle ilgili pek çok rahatsızlık var, yan bağlarda 1 kaç haftada düzelebilecek bir sıkıntı bile menüsküsle karıştırılabilir. Menüsküsde aynı belirtileri verir tabi, sızlamayla başlayıp üstüme gidilirse, dizde kitlenme merdiven inip çıkmada hatta yürümede sıkıntıya kadar gider. Ben doktor değilim ama menüsküs olduğum için biliyorum:)
Kesinlikle ben salakligim yuzunden suan kireclenme yasiyorum patellamda kayma var dizimde merdiven cikmak bile iskence daha 17yasindayim

Dizkapaklarını dışa kırıp topukları birleştirip eğilmeyi dene,ve aynı şekilde ayakları omuz genişliğinde açıp bu sefer diz kapaklarını içe kırıp eğilmeyi dene,2sinide yapabiliyorsan sorun menüsküs değildir.
(Eğilme derken squat yapar gibi biraz aşağı iniceksin menüsküsse zaten acıdan yere düşersin)

Bacak idmanını çok ağır yapma hangi hareket seni zorluyor ise hafif kilo ile yapman en mantıklısı bende sol diz kapağımdan kıkırdak kopmasından ameliyat olmuştum dikkatli ol

Yardımlarınız için tesekkür ederim. dediklerinizi uyguladım galiba ufak bir incinme olmuş bu hafta son kez deneyeceğim eğer aynı şey olursa doktora gideceğim. İyi akşamlar

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bende menisküs ile ilgili ufak bir şey anlatayım.. 17 yaşındayım,6 ay önce basketbol oynarken oldu diye tahmin ettiğim bir yırtılma oldu sanmıştım, menisküs yırtığının belirtilerine bakmıştım hepsi bende vardı, önceden merdiven inip çıkarken, zıplarken sızlama oluyordu, bu sızlamalar 3-4 ay boyunca sürekli devam etti, şimdi çok şükür hiç bir sızlama yok.. Herşey gayet iyi, her incinme menisküs değilmiş ben bunu anladım, paylaşayım dedim içimde kalmasın :)

Back
Yukarı