John Philipi
Üye
Arkadaşlar antremanlarınızda bench press (herhangi bir varyasyonu) düzenli çalışması varmı? İşinize yarıyormu bu hareket merak ediyorum.Güreş yapan arkadaşlar bilgilendirebilirmi kendi deneyimlerinden.
Rakibin altındaysan kalkmana gerek olcağını sanmam iyi müdafa yaparsan hakem kaldırır devam edersiin sorunu tam anlıyamadım maçlara hazırlık için ağırlık girme full teknik ve kondisyon çalış.meraba abilerim bende 15 yaşındayım 1 aydır güreşe gidiyorum 1 ay sonra türkiye şampiyonası var 5-6 kilo fazlam var 82 kiloyum bench press 60 basıyorum teknik bilgim orta tek sorunum rakibe uzaktan saldırmam ve rakibin altına yattığım zaman kalkamamam bana önerilerde bulunurmusunuz
müsabakalarda kondüsyon çok önemli. güreşte acemilik yıllarımda sırf kaslı görünmek için body tarzı ağırlık antrenmanlarına çok yüklenmiştim ama nerdeyse hiç kardiyo ve kondüsyon arttırıcı idman yapmamıştım. müsabakada resmen nefesim kesilmişti... kardiyo ve kondüsyon antrenmanlarını da çalışmayı eksik etme. sıralama yapmam gerekirse, bence güreşte birinci ilk olarak taktik ve teknik bilgi ve antrenmanlar, ikinci kardiyo ve kondüsyon antrenmanları, üçüncü güç ve kuvvet antrenmanları gelir.1 ay sonra güreş turnvasına katılcam tavsiye verirmisiniz
güreşte en çok işe yarayan kuvvet antrenmanı ayakları kullanmadan halat tırmanmaktır. sıkma pres vs o tür hareketlere çok yardımcı olur. birde güreşçiler arasında ağırlıklar çok yaygın olduğu için bu halatı düzgün ve sık tekrarlı yapan güreşçi sayısı azdır(kendi kulübüm adına söylüyorum).Anladım bir merak ettiğim konu daha var bende Karadenizliyim burada güreş çok yaygın boks gibi.Çok severim bendede çok merak uyandıran bi spordur. Recep Kara , Ali Gürbüz gibi sporcuları izliyorum. Bide olimpiyatta Rıza ağbiyi izliyorum. Bu adamlarda inanılmaz bi sıkma gücü var. Yani mesela kündeden önce yada saltodan önce kişiyi öyle sıkıyorlar ki.Elinde normal biri olsa boğarak öldürür o güçle. O gücü artırmak için neler yapılıyor mesela.Bench presi o yüzden sormuştum aslında biraz.