Günlük Beslenme-Fitness

İyi günler iştahsız biri olarak arkadaşlarımın teşviki ile spora başladım yaşım 18 / boyum 178 / kilom 63.3 kilo almaya çalışıyorum fakat beslenme problemim var genel olarak aşağıdaki önerileri aldım ;
Sabah/100 gram yulaf(süt,yoğurt ile),muz,4 yumurta
Birkaç saat sonra ara öğün; elma,muz,kuruyemiş vb.
Öğlen/100 gr tavuk pilav
Spordan önce; 250gram tavuk pilav , bol su
Spor arası; muz, kuruyemiş vb.
Spordan sonra; 250 gram tavuk pilav
Akşam; Süt ve süt ürünleri
Sizce bu proğram nasıldır öğrenci olduğum için çok fazla uğraşamıyorum fakat evde hazırlayıp yapıcam. Sizden cevap bekliyorum beslenme konusunda morelim bozuluyor her zaman :(

Kilo başına 1.5-2gr protein alman lazım yanında da enerji için karbonhidrat ve sağlıklı yağlar.
Tam hesaplamadım ama kilon için gayet yeterli hatta fazla bile gözüküyor.

İyi günler iştahsız biri olarak arkadaşlarımın teşviki ile spora başladım yaşım 18 / boyum 178 / kilom 63.3 kilo almaya çalışıyorum fakat beslenme problemim var genel olarak aşağıdaki önerileri aldım ;
Sabah/100 gram yulaf(süt,yoğurt ile),muz,4 yumurta
Öğlen/100 gr tavuk pilav
Spordan önce; 250gram tavuk pilav , bol su
Spor arası; muz, kuruyemiş vb.
Spordan sonra; 250 gram tavuk pilav
Akşam; Süt ve süt ürünleri
Sizce bu proğram nasıldır öğrenci olduğum için çok fazla uğraşamıyorum fakat evde hazırlayıp yapıcam. Sizden cevap bekliyorum beslenme konusunda morelim bozuluyor her zaman :(

Fatsecret uygulamasını telefonuna indirip 3-4 gün yediklerini kaydedersen sana günlük toplam kalori ve makro dağılımını (protein, yağ, karbonhidrat) verecektir.
Toplam kalori ve makroların yeterli olup olmadığını takip etmen ve araştırabilmen için daha kolay olacaktır.
Kilo almada da vermede de esas olan başka birinin uygun görmesi ya da başka bir formüle uymak değildir, sonuçları takip ediyor olmanız gerek.
İstediğiniz gibi kilo alıyorsanız aynı makro ve kaloriyi korursunuz, alamıyorsanız yağ var karbonhidatları arttırırsınız. (proteinin yaklaşık kilo x 2 gr. / gün seviyesinde tuttuğunuzu varsayarak)
Arttırdığınızda hala kilo alamıyorsanız daha da arttırırsınız, nihayetinde bazal metabolizma, hareket düzeyi gibi bir çok değişken var ama sonuçta iş termodinamik kanunlarına bakar, yani harcadığınızdan fazla almaya devam ederseniz kilo alırsınız.

bu programın aynısını clean bulk da kullanabilirmiyim ? sadece 200 gr olucak tavuk göğsü 2 öğünde ve 100 gr tavuk göğsü yemicem öğlen benimde kilo 63 clean bulk a uygunsa direk başlıcam

Back
Yukarı