Günlük Besinlerim.Öneriler ve tavsiyeleriniz ?

Selamun aleyküm bodyforumtr ailesi aranıza yeni katıldım. Ben sizlerden görüşlerinizi almak istiyorum buraya günlük besinlerimi yazacağım umarım sizde bana yardımcı olursunuz. Teşekkürler

Boy1.82
Yaş18
Kilo78 2 ayda 4kilo aldım fitnessla hedefim 82 fazla yağlanmadan

Antreman günleri

Sabah
5yumurta 3beyaz 2sarı
1bardak süt
3 küçük avuç gevrek (funny)
125gr civari lor peyniri

Öğlen
Üniversite öğrencisi olduğumdan yemekhanede ne çıkarsa onu yiyorum 1 küçük yuvarlak ekmekle birlikte

Ara öğün
Elma,muz,yeşilçay,burçak(değişken)

Spordan sonra
250gram tavukgöğsü
Bulgur bir tabak civarı

Bazen yemekhanede erken yemişsem spor öncesi 250gr tavuk ve bulgurda yiyebiliyorum

Antreman günlerinde spordan 45dk öncesi 30gram whey 10gr bcaa ve şimdi kreatin alıcam bekliyorum siparişi
Antreman sonrası 30gram whey protein

Off günlerinde ise sabah kalkar kalkmaz suyla proteini alıyorum gece ise süt ile proteini alıyorum

1-2 günde bir kase yoğurtla müsli yiyorum saat akşam 10 gibi

Sevgili forumdakiler bana neler önerirsiniz ne gibi değişikler yapayım, hatalarım nelerdir?

yediklerinin kalorilerini hesaplayıp hedefine göre almaya bakmalısın atıyorum yağlanmadan kas alıcam diyorsan mesela günlük ihtiyacından 400 kalori filan yüksek alırsın yada yağ yakıcam diyorsan o kadar az alırsın. her gün aynı şeylerden protein alma bence bir süre sonra bayabilir. mesela 1 gün 200 gram tavuk yiyorsan diğer gün 200 gram balık tüket diğer gün hindi eti veya kırmızı et değiştirerek kullanırsan hiç sıkılmadan alırsın sade tavuk sıkabilir yani. onun dışında göze çarpan pek birşey yok ama kalorilerini iyi hesapla ihtiyacından az alıyor gibi görünüyor

Öğrenci olduğumdan baya masraf oluyor bana. Sıkıntı değil tavuk gibi aynı şeyleri yemek amacımı gerçekleştirecekse her şeye katlanırım. 2800 gibi kalori alıyorum ama her şeyi tam yersem o gün 3500 buluyor.

Spor öncesi whey gerek yok, bcaa yeter. Birde burcak veya o tur gerek yok. Meyva 1 adet yeter.Bunlarin acacagi kaloriyi sebzeye harca, birde sabah yulaf yersen daha iyi, basit sekerli seyleri yemekten kaçın. Enerji gerek illa diyorsan kuru uzum veya kuru yaban mersini 30 gr fln olur.Aklima gelenler bunlar. Ama bu isi adamakilli yapmak istiyorsan kalori hesabi yap. Sonra oturmaya basliyor.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Benim sorunun wheyi ne zaman kullanacağım? Araştırmalar antreman önce ve sonrası kullananlar sabah ve gece kullananlara göre daha iyi sonuç almış diyorlar. Ne zaman kullanmam gerek? Günde 60 gram alıyorum 2 ölçek

Birincisi ben supplement firmalarinin finanse oldugu arastirmalari takmiyorum. Neyi takiyorum kendimi. Isine yariyorsa kullan, bu sporda elzem diye birsey yok, kisiye gore degisiyor, antrenman sistemin bile ole. Seni motive ediyorsa kullan ama kesin kullanmalimisin hayir. Kullanmazsan olmazmi yoo.
Bence wheye gerekte yok, yeterli protein aliyorsan kullanma, bunlar ole cok fark ettircek seyler degil ama ogrenci adamim ogunum kaciyor wheyle gecistiriyorum diyorsan ok, ama asil beslenmen; bole islem gormuslerden olmamali, sagliginida dusun. Ayrica unuttum bol yesil salata ye vitamin al. Whey den sundan bundan daha önemli bence.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Benim sorunun wheyi ne zaman kullanacağım? Araştırmalar antreman önce ve sonrası kullananlar sabah ve gece kullananlara göre daha iyi sonuç almış diyorlar. Ne zaman kullanmam gerek? Günde 60 gram alıyorum 2 ölçek
Protein tozu dışında besinlerle toplam kaç g protein alıyorsun? Eğer protein yeterli ise günde 60 g protein tozu almana gerek yok. Öğrenci olduğun için masraflı olduğunu söylemişsin ancak protein tozu hiç ekonomik değil. Protein tozuna vereceğin parayı ara öğünlerine ayırabilirsin. Doğru planlayıp yaklaşık 20 g protein içeren ara öğünler oluşturabilirsen çok daha ekonomik olabilir. Antrenman sonrası zaten öğün tüketiyorsun whey kullanmana gerek yok. Antrenman öncesindeki ara öğününde kullanabilirsin

Back
Yukarı