Günde 3-4 defa büyük tuvalete çıkmak ?

Arkadaşlar spora başlayalı 2 ay oldu spora başladığım günden beri günde 3-4 defa afedersiniz ishal olarak tuvalete çıkıyorum ekto bir yapım var
sigarayı bırakıp spora başladığımda 57.5 kiloydum şimdi 2 ay sonunda 65 kiloyum 2 aydır ishalim bunun bi çözümü varmı ?

Patates yemeni tavsiye ediyorum anında etki yapar orta 1 tane büyük boy ye tuzsuz olsun yanında muzda yiyebilirsin bunlar ishali keser doktorada gitmeni tavsiye ederim

Eğer 3-4 defa günde istifra ediyorsan yani zaten idman yapacak halin olmaması lazım. Çünkü miden bozulduğunda bu durumda olduğunda aşırı yorgun olursun normal şartlarda. Bol bol su iç çok su kaybediyorsun çünkü. Patatesle-kahve iyi gelir diyorlar ama hiç denemedim ben açıkçası patates mantıklı gibi.

kesinlikle sadece normal bi ishal değil bu kadar uzun sürmez çünkü.
ben ishal olunca kola + aspirin yapıyorum kesiyor :)

İshal icin en iyi cözüm ; Kola , Patates , Yoğurt Ve Kuru Kahve bunları 3 gün boyunca ye iç tamamdır bişeyin kalmaz :) Nerden mi biliyorum , Zamanında doktorun tavsiyesi...

Neden doktora gitmiyorsun ?

aslında haklısınız da daha öncesinde pek önemsemedim çünkü ben bu spora başlamadan önce günde 1 öğünle durabilen birisiydim ektomorf ve zayıf biriydim spora başladıktan sonra beslenmem 4-5 öğüne çıktı birde sormak istediğim bnm beslenmemde yulaf ezmesi,kuru yemişler meyveler,gainer gibi şeyler var ve metabolizmam çok hızlı bu saydıklarımda sindirim sistemini harekete geçiren besinler diye biliyorum bunun etkisi olabilir mi ?

Ayrıca cevap veren herkese teşekkürler hepsini deniyeceğim :)

Sevgili online304, sürekli aldığın belli bazı besinlerin dokunduğunu söylemek mümkün ancak uzun süreli ishal olayı biraz sıkıntılı sürekli su kaybı yaşıyorsun,ancak sindirim sisteminde bir problem olmasıda söz konusu olabilir.
Bunu anlamanın tek yolu doktora gidip çeşitli testler yaptırmak.Bol su iç ve sana tavsiyem biran evvel doktora git..
Geçmiş olsun....

Gecen sene ilk supplement kombinemi yaparke böyle bir sıkıntı baş göstermişti.1-2 hafta sürdü.Sonra sırayla supplementleri bıraktım. En son protein tozunu bıraktım, ve kesildi ancak sorun supplementlerde değil soğuk sütle sabah içtiğim içindi, 2 aydan fazla kaybıma ve 6 kilo kaybıma neden olmuştu :) Ama artık biliyorum süt toleransım çok düşük hele ki soğuk olursa...

Arkadaşlar şu son 2-3 gündür normale döndü her nasıl olduysa bilmiyorum beslenmemde aynı şekilde devam ediyor gainerı suyla içiyorum bu arada :) kilo alımına gelicek olursak spora başlarken 57.5 dim 2.ayı 1 hafta geçti 66.5 normalmi böyle kilo alımı ?

Arkadaşlar şu son 2-3 gündür normale döndü her nasıl olduysa bilmiyorum beslenmemde aynı şekilde devam ediyor gainerı suyla içiyorum bu arada :) kilo alımına gelicek olursak spora başlarken 57.5 dim 2.ayı 1 hafta geçti 66.5 normalmi böyle kilo alımı ?

Birseyleri yanlis yapiyormussun duzelmis. Daha dikkatli ol ve nedeni bul.

2 ayda 9 kilo ilk baslar icin belki kabul edilebilir ama bu hizla gidersen yag ficisi olursun :)

ben de vardı aynı sorun 12 yıldır mide sorunu çekmezken birdenbire geçmeyen ishal başladı bazen geçer gibi oluyor sonra yine başlıyor. 1 ay oldu neredeyse. doktora gitmeden evvel beslenmeyi ve supplementleri gözden geçirdim eleye eleye gittim ve sonuç:
yulaf ezmesi, bulgur, her türlü ekmek ishal yapıyor. onları kesince sorun yok. supplementlerde sorun yok. 3-4 porsiyon adana yedim sorun yok. et balık tavuk sebze meyve sorun yok. ama kompleks karbonhidrat alamıyorum. yarım dilim ekmek mahvediyor. yer yemez 20dk sonra ishal. son bir haftadır bu saydıklarımı kestim hiç sorun kalmadı.

Back
Yukarı