Bu konuda gerekli yardımı alman için bence daha açık bir şekilde idman programını yazman gerekmekte diye düşünmekteyim. Tabi ki Göğüs programından sonra kol çalışabilir fakat 6-8 hareket arası, set tekrarları ve ağırlıkları bakımından seçimlerine göre gerçekten göğüs kasları üzerinde direnç yarattığın bir antreman sonrası ve kardiyodan önce sağlıklı bir ön kol antremanı yapılamayacağı görüşündeyim. Fakat basit 4 hareket ve 4 setten oluşan bir göğüs idmanı sonrası 3 hareket gibi kol yapılabilir diye düşünmekteyim. (ben ön kol ve arka kolun aynı gün çalışılması gerektiğine inanıyorum, bazıları bunun aksini savunsada kanı ön kola pompaladıgımda arka kolu çalışmalarımda çok daha net büyüme kaydediyorum kilom 85 ve kollarım 46cm civarında herhangi bir gerileme yada ufalma yaşamadım) Kişisel görüşüm bir çoğuna göre yanlış gelebilir fakat yağlanmadan kurtulmak istenilen bir idman sürecinde çift bölgenin verimli şekilde çalıştırlamayacağı yönündedir, çok hareket ve dirençli setler varsa. Sebepleri ise bu gibi dönemlerde karbonhidrat alımımın azaltılması yada kaloriden kaçınılması gerekmektedir ki buda sizin çok uzun süreli antremanlar yapamayacağınız yaparsanız overtrainig olabileceğinizin göstergesidir ( tabi bunları antreman sonrasında 20 dk hit kardiyo var sayarak söylüyorum).
Şayet katılmayanlar olabilir fakat diyet dönemlerimde ( 2 ayda 12 kiloya kadar verebiliyorum ) uyguladığım idman 5 dk ısınma 45 dk tek parça antreman, 20 dk hit kardiyo 5 dk civarı mekik (15 saniye dinlenmeli) şeklinde olmakta. Bu idmanları yaparken ben kalori değil protein diyetini tercih ediyorum , yağlanmayı daha rahat atlabildiğimi düşünüyorum bu diyetle. Antreman şeklim ise 1. Gün Göğüs kardiyo mide , 2. Gün Omuz Kardiyo mide, 3. Gün Ön Arka Kol Kardiyo Mide 4. Gün Bacak ve Kanat ( bacak çalıştıgım gün kardiyo yapmıyorum) 5. Gün Of ve tekrar başa dönüyorum ( haftada 6 gün idman yapmaktayım bu birçoğuna göre fazla bir gün sayısı fakat zamanla vücudun alıştıgını düşünüyorum). Bu dönemlerdeki bölge çalışmalarım 7 hareketten ve setler 15 tekrar üstünden oluşmakta yanma hissetmediğim takdire 20 ye kadar çıkıyorum. Bu süreçte öğünlere dikkat etmemek boşa kürek çekmek diye düşünüyorum , ek takviye olarak glutamin ve hdyroxcut veya muadili bir ürün hariç başka takviye ürün kullanmamaktayım. Umarım yardımcı olabilmişimdir