Güncel Durumum [Fotoğraflı]

Herkese Selam,
Arkadaşlar, bu sporda bir geçmişim yok, dolayısıyla en çok okuyup, bir de bu forumu takip edip sizlerin önerileriyle kendimce bir şeyler yapıyorum. Toplam 6.5 aylık süreç ve evde, kendi imkanlarım el verdiğince ilerliyorum. İlk başlarda tek amacım; spora hayatımda bir yer ayırmaktı. 2 ayım bilinçsizce türlü türlü egzersizler yaparak geçti. Ancak gün geçtikçe olaylar gelişti ve kendimi epey kaptırdım. Birazcık göbek bölgesini eriteyim derken baya baya kilo verdim, bu sefer de baktım ki incecik olmuşum. İnce olduk, iyi güzel ama bu kadar incelmek istememiştim. Sonra anladım ki aslında görüntü olarak istediğim; Tshirt üzerinde dahi iri görünmek. Biraz estetik vücut, birazda irileşmek. Bu süreci sık sık fotoğraflamadım, ama zaman zaman aldığım fotoğraflardan ilk halimi, zayıflama sürecimi ve kendi tabirim ile toparlama sürecime göz atabilirsiniz..
njMG21.jpg

Fotoğraflara baktıysak, şimdi gelelim sorunuma. :)
1- Supplement kullanmak istiyorum, güncel durumuma göre hangi kombinasyonları,neler önerirsiniz?
2- İlermemem doğru mu, bu süreçte gerek zayıflama, gerek zayıfladıktan sonra kendimce arttırdığım karbonhidratlar sayesinde kendi tabirimle azıcık da olsa toparlanmam doğru mu olmuş?
3- Bahsettiğim gibi irileşmek istiyorum, bunun için nasıl bir yol izlemeliyim?

Madde olarak yazmamın sebebi; sorularımı daha net ve yalın sormak için. Okuyup, vakit ayıran her arkadaşıma çok çok teşekkür ederim şimdiden.
Not olarak; Güncel kilom 83, Boyum ise 1.87, Yaşım ise 28.

arkada emir seni kesiyo dikkat et :D . şaka bir yana konuya gelelim.
kendi imkanlarınla çok ta güzel gelişim sağlamışsın tebrik ederim.
suplement kullanmak zorunda değilsin ama illa kullanmak istiyorum diyorsan sadece whey proteini al. daha ilerleyen zamanlarda duruma göre takviye yaparsın.
kas kütlesi olarak kilo alman gerek. bunun için yapman gereken en önemli şey beslenme. günlük kalori ihtiyacını hesaplayıp ilk önce 200 sonra 100 100 daha yükselterek devam etmelisin. bundan sonrası ise yapacağın sağlam ağırlık antremanları ve iyi dinlenme ile gelir.

arkada emir seni kesiyo dikkat et :D . şaka bir yana konuya gelelim.
kendi imkanlarınla çok ta güzel gelişim sağlamışsın tebrik ederim.
suplement kullanmak zorunda değilsin ama illa kullanmak istiyorum diyorsan sadece whey proteini al. daha ilerleyen zamanlarda duruma göre takviye yaparsın.
kas kütlesi olarak kilo alman gerek. bunun için yapman gereken en önemli şey beslenme. günlük kalori ihtiyacını hesaplayıp ilk önce 200 sonra 100 100 daha yükselterek devam etmelisin. bundan sonrası ise yapacağın sağlam ağırlık antremanları ve iyi dinlenme ile gelir.

Evet, Emir'e hiç dikkat etmemiştim. :D
Vakit ayırıp öneri zahmetinde bulunduğun için sağolasın. Protein için tam olarak örnek verebileceğin bir ürün var mı acaba, araştırdığım kadarıyla BSN- SYNTHA 6 benim amacıma uygun, ama emin olamadım.

Back
Yukarı