Gün aşırı yerine ard arda gitmek? Programım da yazının içinde.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hope35
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

hope35

Üye
Merhabalar..
Öncelikle programım şu: (Ben bu isimlerden pek anlamıyorum o yüzden direk elimdeki programda yazdığı şekilde yazıcam :) )
Smit Machine ches.. - Dumbell Fly - Bent Over Cable F... - T Bar Row - Dumbell Shoulder - Leg Press - Barbell Biceps Cu... - Bench Dips - Leg Raise - ABD Crunch Mach.. (noktaların sebebi elimdeki resimde devamının gözükmüyor olması, dedim ya bilmiyorum isimleri o yüzden tamamlayıp abuk sabuk şeyler çıkmasını istemedim)

Toplam 3 aydır vg gidiyorum. İlk 2.5 ay sonunda ilk programım yerine ölçümler sonucu bu programı yazdılar. Bir gün dolu bir gün boş gidiyorum. Geçtiğimiz hafta ( 16/01/2017 - 22/01/2017) sadece 1 kez gidebildim. Bu hafta dün (Pazartesi) tekrar programıma devam etmek için salondaydım. Ancak gün aşırı gitmek yerine mesela bugün tekrar gitsem ne gibi bir yararı ya da zararı olur? Gün aşırı gitmem uygun mudur? Programı gün aşırı sektirmeden gittiğimde vücudumu fit hissediyorum. Ama geçen hafta sadık bir şekilde gitmediğim için içimde huzursuzluk ve sanki takım arkadaşlarımın gücü yerindeymiş de ben geride kalmışım gibi bir his var :) Yorumlarınızı bekliyorum. Genel olarak gün aşırı mı yapılır bu spor? Bölge çalışmaya başlayınca mı her gün gidilir ve dar açıdan bir soru olarak da bugün sizce gitmemde bir sakınca var mıdır?

Teşekkürler.

gün aşırı yapılır gün aşırı çalışmanın bir zararı yoktur
bölgeselde üst üste gidilebilir ancak bazı zamanlar bölgesel antremanda bile üst üste gitmek doğru değildir,özellikle sağlam antremanlar yapan biriyseniz
mesela geçen gün skullcrusher tricep yaptım bu zamana kadar çalıştığım en ağır kiloyla çalıştım ve tricep long head"imde 3gün süren bir ağrı oldu
şimdi bu ağrı süresi boyunca ben triceplerin aktif olduğu göğüs omuz gibi hangi antremanı yaparsam yapayım istediğim verimi tam olarak almam mümkün değil
hele çalıştıktan sonraki gün hiç mümkün değil
yada duruma göre ertesi gün ağrıyan bölgeyi vurmayan bölge çalıştırılabilir
kendini iyi hissediyorsan üst üste 2 günde gidebilirsin

Son düzenleme:
Back
Yukarı