Gümrüğe mail atalım

devletten ya da gümrük idaresinden "bizim amatörce amerikadan istediğimiz ürünlere el koyma" demenin sürece hiçbir faydası olmayacaktır.

yani devlet gıda maddesi sokarken kişi, fiyat,ürün ayırımı yaparsa burası muz cumhuriyeti olur..
ha devletten ne istenebilir ithalat vergileri, supp.firmalarına yapılan bürokratik engeller kaldırılabilir . .

peki devlet bunları neden yapsın? vg.sporunun gelişmesi amacı ile sporcuları teşvik etmek amacı ile yapsın..

peki birileri ülkemizde vg.nin gelişememesini dert ediniyor mu? emin olun kimsenin umrunda değl..bizim gibi üç beş sosyal grup ve bu işin emekçileri dert ediniyor..

ne federasyon, ne bakanlıklar, ne gençlik sporların taşra teşkilatları umursuyor..tek umursadıkları futbol, güreş vs ki onlarda da durumumuz ortada..yani işin ucu sonu spor politikasına dayanır ve olay çok uzar..

yine olayın bir ayağı vergilerden dolayı maliye bakanlığına dayanır ki vergiler düşşün teşvik anlamında..peki maliye bakanlığının bu konuda muhatabı kim yani hükümetin kapısını kim çalacak..VG federasyonu..peki federasyon bunu yapar mı? yine emin olun yapmaz..

gün gelir biriniz bürokrat ya da siyasetçi olursanız bari biriniz eğilin bu konulara..

Zaten protein fiyatları burda uygun, diğer ürünleri almak sıkıntı.Eğer gümrükler bunları geçirmezse ben sadece protein tozuyla devam etmeyi düşünüyorum gerce geriside cokda önemli değil benim için multiyide eczaneden alırız artık napalım?

Her yasanın bir uygulaması lazım senin dedigine gore, distributorlerde sokamaz bu urunleri o zaman yasak ise:) Yasaların uygulama sartları dene birsey var.Bir de her zaman yasaktı filan diyorsun...

Evet suan elınıze gecen urunler son urunler buyuk ıhtımalle veya gozden kacanlar sonucta 5-10 urun gelmıyor yurtdısından.

Bı arkadas Yolumuzu Tıkayan Mesajlar istemıyoruz demıs, YURT DIŞINDAN GIDA VE TUREVI URUNLERIN Turkıye Sokulması Hep Yasaktı sadec Uygulanmıyordu Ve 3-5 Gune kadar Tamamen Uygulanacak Ve 10 dolarlık Bıle Urun Getırılırse Gumruk Memuru Bunu Farkettıgınde Gumrukte Bırakmak Zorunda.

Ayrıca Dıstrıbutor Felan degılım

Offf moralim bu kadar iç karartıcı kötü haberden sonra çok bozuldu. Tüm biriktirdiğim harçlıkları 2 kutu myofusion 1 kutu jack3d a yatırdım daha gelmedi elime Ptt yi de aramaya korkuyorum kutum orda mı diye :(((

Çok saçma birşey. Adam sırf vergiyle x ülkesinden depoliyacak ve ülkeye baskı yapacak " Ben vergiyle getirtiyorum normalin cok cok üstünde satmak benim hakkım başkası getirmesin vs." diyecek. Devletinde işine geliyor devletinde getireninde kârı var sonuçta. Kimse yalvarmıyor ki bize yurt dışından supplement getirin elimizin altında 2 3 katı farka dursun diye. İsteyen getirtir sonuçta. 1 ayın içinde 100 doların altında ürün getiren kişi ticaret amaçla getirmiyordur. Her ay 1 supplementle yaptığı kârlada yaşayabilceği ülkedede değiliz. Eğer anladığım gibiyse cok saçma bir şey. Üretemiyorsan eline yüzüne bulaştırmicaksın bence.. Olan bize oluyor. Supplement almayı düşünüyorm o kadar paraya aciyorum arkadaş. Millet daha ucuza alırken biz daha pahalısını alrsak helede body aylığını öğrenci parasıyla zor cıkarırken hak değil insanada koyar.

Arkadaşlar bu konu hakkında 2 bolum acılmıs ıkısınıde okudum bazı arkadaslara kesınlıkle katılmıyorum.

Öncelikle Olay şu ; Daha düne kadar bodybuilding ve netrition dan urun getırılebılıyordu ve sonunda Turkıyedeki sporcu gıdası satan ve bu işten evine ekmek götüren firmaların baskıları ıle olması gereken oldu veya olmak uzere.

Şimdi diyeceksinizki cok pahalı turkıye suplement konusunda,
Size bildiğim kadarı ıle soyle acıklayayım.

5 Lbs Yani 2270 Gr Proteının amerıka Cıkıs Fıyatı 30 Dolar
ıthalatcı bu urunun 3 Farklı aromasını getırtsın
Çilek Çikolata Vanılya ( 100 er adet )

100*30 : 3000 Dolar tuttu Fabrıkadan cıkısı
ortalama gemi ile gelirse 400-500 dolar cıvarı Navlun Yanı Ulasımı tutar
Turkıyeye Indıgınde Her aroma Icın 10 adet Urun 5'i Gümrük Labarotuarları 5'i Gdo Analizine gider Ve Kullanılamaz bir daha.
Aracı gumruk musavırı kontrol belgelerını hazırlamak ıcın urun basına 500 ila 700 tl ucret alır.
Her bir kilo %70 proteın oranını asan proteının 1 kılosunda 5 dolar devlet vergi alır.
getırtılen urunlerın arkasında turkce etıket basılır.
tabı Bu Surecte Urun Ortalama 20 ile 45 gun gumruk depolarında bekler ve gunluk ucret yansıtılır.
ve tum ıslemler bıttıkten sonra 30 dolarlık urun ıthalatcının deposuna 50 dolara mal olmus olur.
E bu adamın personelı var ısyerı kırası aracının benzını vesaıre %30 en az kendısı uzerıne koyması gerekır.
oldu 65 dolar bu fıyata satıcı alır ortalama %30 ile %40 arasında o kar koyar.
oldu 84 dolar.
son olarak yazdıgım %30 karda 12 taksıtle sıze sattıgını dusunelım % 14 cıvarında banka kesıntısı %3 kargo masrafı var.

pekı bu urun nasıl ucuz olsun oylebır ımkan yok.

son Bir haftadan berı bakanlıklar ıle yazısıyorlar ve netıceye kavusmak uzereler.

Bugun fedex veya Ups ı arayın urunum neden takıldı daha once takılmamıstı dıye sordugunuzda sıze soyleyeceklerı bu urunlerın tarım bakanlıgınca onay verıldıkten sonra turkıyeye gırmesı gerektıgı bugune kadar gırenlerın ıse gozden kactıgını soyleyeceklerdır.

umarım acıklayıcı bır mekale olmustur

Dediklerinizde haklı olabilirsiniz. Tabi ki Türkiye' ye supplement getiren firmalar kendi kaarlarını düşünmek zorundadır. Sizin verdiğiniz fiyatdan düşününce 5 lb lik protein tozu 84 dolar oluyor diyorsunuz. Tabi bu markadan markaya değişebilir. Ben biraz düz mantık yaparak şunu diyeceğim Optimum 5lb protein tozu bb de 44 dolara satılıyor. Şimdi bu ürünü Türkiye'ye getirecek firma bu fiyatdan daha ucuza alıyor. Dediğiniz işlemlere maruz kalıyor ve Türkiye'ye geliyor. Peki bu protein tozu Türkiye de ne kadara satılıyor 145 tl gibi bir rakama. Diğer yandan Muscletech Nitro tech pro seri bb de 50 dolara satılıyor. Arada 6 dolar gibi bir fark var. Ama Nitro-tech 4 lb yani kilogram olarak daha hafif bir protein tozu. Bu da aynı işlemleri geçerken az da olsa fiyatının daha düşük gelmesi gerektiğini gösterir. Yani arada ki 6 dolar fark büyük ihtimal daha düşecektir. Ama bu ürünün satış bedeli 229 tl gibi bir rakam. Arada 84 tl gibi bir rakam var. Ee şimdi mantıken bu ürünlerde gramaj önemli kargo konusunda olsun gümrük deposunda bekleme olarak olsun. Burada açıkcası Türkiye satıcılarının bizi kazıkladığını düşünüyorum. Tabi masrafları olacak onlarda kaar yapacak ama 2 ürünü sadece kıyaslayınca arada bu kadar farkın olmaması lazım.

Bir konuya katılıyorum bu ürünler sonuçta gıda ürünleri onun için kontrol altında tutulmaları gerektiğini düşünüyorum. Ama herkesin alım gücü bir değil. Onun için hem devlet olsun hem ürün getiren firmalar olsun biraz daha fiyat vergi konusunda indirim yapmalı. Tabi devletin bunu umursayacağını pek sanmam. Birde ben Tarım ve köy işleri bakanlığı dışında sağlık bakanlığından da belge alınması gerektiğini savunuyorum. Yukarıda yazdıklarım sadece fikirlerim belki yanlış düşüyor olabilirim.

Arkadaşlar bu konu hakkında 2 bolum acılmıs ıkısınıde okudum bazı arkadaslara kesınlıkle katılmıyorum.

Öncelikle Olay şu ; Daha düne kadar bodybuilding ve netrition dan urun getırılebılıyordu ve sonunda Turkıyedeki sporcu gıdası satan ve bu işten evine ekmek götüren firmaların baskıları ıle olması gereken oldu veya olmak uzere.

Turkıyeye Indıgınde Her aroma Icın 10 adet Urun 5'i Gümrük Labarotuarları 5'i Gdo Analizine gider Ve Kullanılamaz bir daha.
Aracı gumruk musavırı kontrol belgelerını hazırlamak ıcın urun basına 500 ila 700 tl ucret alır.
Her bir kilo %70 proteın oranını asan proteının 1 kılosunda 5 dolar devlet vergi alır.
tabı Bu Surecte Urun Ortalama 20 ile 45 gun gumruk depolarında bekler ve gunluk ucret yansıtılır.
ve tum ıslemler bıttıkten sonra 30 dolarlık urun ıthalatcının deposuna 50 dolara mal olmus olur.
E bu adamın personelı var ısyerı kırası aracının benzını vesaıre %30 en az kendısı uzerıne koyması gerekır.
oldu 84 dolar.
son olarak yazdıgım %30 karda 12 taksıtle sıze sattıgını dusunelım % 14 cıvarında banka kesıntısı %3 kargo masrafı var.

son Bir haftadan berı bakanlıklar ıle yazısıyorlar ve netıceye kavusmak uzereler.

Bugun fedex veya Ups ı arayın urunum neden takıldı daha once takılmamıstı dıye sordugunuzda sıze soyleyeceklerı bu urunlerın tarım bakanlıgınca onay verıldıkten sonra turkıyeye gırmesı gerektıgı bugune kadar gırenlerın ıse gozden kactıgını soyleyeceklerdır.

E hadi iş senin dediğin gibi diyelim. Bakanlık o zaman her distrbtöre farklı davranıyor.Çünkü optimum whey ve nitrotech abd fiyatı hemen hemen aynı. Ama Türkiyede optimum 130, nitrotech 190 lira bunu da açıkla da bi anlayalım biz şu işi.

40 dolarlık ürünü 200 tl gibi fiyatlara satınca insanlarda doğal olarak bu yöntemi kullanıyorrlar ve sırf devlet vergi alamıyor diye suplement mi kullanmicam

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 15:49 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 15:44 ----------

söylenecekleri arkadaşımız söylemiş daha ne diyelim

arkadaşlar konu başlığı için bişeyler yapalım bencede,
ben gittiğim salonda imza kampanyası başlattım ve başbakanlığa mektup olarak durumdan ötürü maduriyetimizi dile getireceğim. herkes bişeyler yapar tepki gösterirse bu duruma bence daha çabuk çözüme ulaşırız. başlığı açan arkadaşmız organize olup bişeyler yapmak istiyor. ben ankaradan gerekli şeyleri yapıyorum ve arkanızdayım. sizde mail atarak tepkinizi gösterin.

ayrıca geçenlerde bir kargomu alırken eczacılar birliğinden izin kağıdı alıp, gümrüğe gittim malı teslim aldım. emin olun malın içeriğine bile bakmıyolar. hem kargo şirketi hem gümrük para dönsün diye yapıyo biraz da bunları, bana öyle geliyo.

arkadaşlar,bazı kişiler galiba şunun farkına varamıyor.Bizler supplamentleri patagonyadan yada afrikadan sipariş etmiyoruz.Dünyanın en gelişmiş ülkesinden,orada popüler olan en iyi ürünleri kullanmak istemekteyiz örnek muscletech firması bir ürünün argesi için profesörlere bilim adamlarına binlerce dolar harcamaktadır insan sağlığına zarar vermemesi için de ABD sağlık bakanlığından yüzlerce kez denetlenmektedir.Neymiş efendim ben dünyanın 1 numaralı ürününü tarım köy işleri bakanlığına onaya gönderecekmişim.İnanın orada bu urunu analiz edecek teknoloji ve personel yoktur ver parayı al onayı distribitorler bunu yapıyor.
Bizler elimizden alınan bu hakkımızın en kısa zamanda çözülmesi için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.Kendi paramızla insanca yaşamak için sonuna kadar varız...sevgilerle...

Valla sanki içime dogmuş gibi tam iherb deki dhl in kalkmasından cok az once, aileme balık yagı ve kolestrol dusurucu getirirken, bende yeterince protein oldugu halde çeşit çeşit mrm natural bide strawberry-banana fln getirttim.En azından 3 ay fln protein ihtiyacım olmaz.Bazen içime doguyor bazı seyler.Ancak annemin biten kolestrol dusuruculeri turkiyede satılmıyor onlar ne olacak???? Bu olay bir an once cozulsun valla yuruyus bile yapmaya hazırım hiç tarzım olmadıgı halde...

arkadaşlar supplemet fiyatları ust ıste konan vergiler ortada. buna birde pahalı olan et ve sut urunleri fiyatları ekleniyor. bu şartlarda bir yerlere gelebildiyseni,z kendinizle gurur duyun. gerçektende gurur duyun arkadaşlar. bu iş oyle sanıldığı gibi değil. bir kutu twinlab likit aminonun fiyatını hesaplattım arkadaşıma ( bu işleri yapıyor). TL karşılığı ile 25-30 TL olması gereken bir urun. yani bunu alırken cebinizden cıkması gereken para. ancak bu rune 85-90 tl fiyat veriliyor. hadi buyrun.... bu şartlarda bir noktaya gelen insanları takdir ediyorum gercektende. tabii maddi durumu muısa,it olanlar bu fiyatları pekte hesaba katmıyorlardır. onlara problem teşkil etmez. ama herkes bir deil. bu zor şartlar altında iyi çalışmalar dilerim ...

oldu 84 dolar.

deiklerin doğru kimse ana dağıtıcılar dolandırıcılık ediyo haksız para kazanıyor demiyoki zaten ama 30$ lık üürn 145tl ye satılıyorsa ve kurtarırı yoksa başka alan alsın satan satsın

Kimse mecbur bırakılamaz!!!!
Belli tanımlar çerçevesinde benim bu ürünü istediğim yerden alma hakkım olmalı 2,3Kg proteini bizde zaten 80-100 tl ye getiriyoz kendimize

Peki 8-12$ aminolar neden 80 tl ye satılıyor

Bunlar bide parakente fiyatları????

deiklerin doğru kimse ana dağıtıcılar dolandırıcılık ediyo haksız para kazanıyor demiyoki zaten ama 30$ lık üürn 145tl ye satılıyorsa ve kurtarırı yoksa başka alan alsın satan satsın

Kimse mecbur bırakılamaz!!!!
Belli tanımlar çerçevesinde benim bu ürünü istediğim yerden alma hakkım olmalı 2,3Kg proteini bizde zaten 80-100 tl ye getiriyoz kendimize

Peki 8-12$ aminolar neden 80 tl ye satılıyor

Bunlar bide parakente fiyatları????

Merak ediyorum acaba nasıl bir cevap gelecek bu soruya :)

Başka bir sayfada da belirttim burada da bir açıklık getirmeyi uygun gördüm kendimce..
Kullanmış olduğumuz protein tozları veya bunların hap olarak şekil verişmiş olanlarda dahil gıda yani protein takviyesi amaçlıdır..Dolayısıyla bu tür ürünler bitkisel olduğundan dolayı ihtalatına "Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı" izin verir ki bu izin sayı ve tarihi ile birlikte distribütör firmaların sattığı kutuların üzerindeki etiketlerde de yer almaktadır..
Bu tür ürünler eğer ilaç sınıfında değerlendirilip ithalatı yapılmış olsaydı ozaman etikette "Sağlık bakanlığı" tarafından verilen izin ile ithal edilmiş olacaktı..
Bilmeyen veya bu tür ürünleri kullanmaya yeni başlayacak olan veya bu tür ürünler için araştırma yapan arkadaşlara DOĞRU anlatımlar sunalım..
Protein tozları ilaç değildir..Sadece GIDA TAKVİYESİ amacı taşımaktadır ve TARIM ve KÖY İŞLERİ BAKANLIĞININ izni ile ithal edilmektedir..
Lütfen ilaç ile takviye gıda konularını birbiri ile karıştırılmasın..
Sağlıcakla kalın..

Back
Yukarı