Güç artırmaya yönelik tavsiye talebi

Mr_No9

Üye
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 4 aydır vücut geliştirme sporu ile uğraşıyorum ama istediğim sonucu alamayınca sizlere bazı şeyleri danışmak istedim.
1- Ölçümler çok dengesiz yağ oranım bir düşüyor bir artıyor ( Elimden geldiğince düzgün gitmeye çalışıyorum) Ayrıca hiç kas artmadı ve çok çok azda olsa düştü.
Bunun sebebi ne olabilir ?
2- Spor salonunda benden genç veya yaşlı fark etmiyor benden daha çelimsiz olanlar bile daha ağır girebiliyor ( 2 aydır sol omzum ve sağ bileğimde sakatlık var buda etkiliyor olabilir belki ama tüm sebep bu mu ? ) Yani gücümü nasıl artırabilirim neler yapmalıyım ?
3- Bölgesel olarak çalışıyorum son 1 aydır. Göğüs ön kol / Sırt arka kol / Omuz / Karın bacak . Mesela karın egzersizlerinden bir tanesi diğer 3 programda uygulamam veya ön kol dan 1 egzersizi diğer tüm programlarda uygulamamın bir faydası zararı olur mu ?
4- Baktığım kadarıyla ( tam anlamıyla inceleyemedim. ) ısınma ve esneme için önerilerin olduğu bir bölüm var mı ? Her çalışmadan sonra tüm vücut mu esnetilme li yoksa o bölge mi ? ( Varsa esneme programı paylaşabilir misiniz ? )
aslında daha çok soracak sorum varda yazmaya başlayınca bu kadarı çıktı.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Teşekkür ederim @Jacc0
Bulk u duydum ama çok araştırma fırsatım olmadı.
Normal yollardan tüyolarınız var mı peki :)

Diğer sorularıma ek olarak şunu eklemek istiyorum.
Herhangi bir harekette mesela 10 kgX4 set yapmak ile 7,5X4 set yapmak arasında ne gibi farklar var ? yani 7,5 kg ile yaparsak kas gelişimi daha mı az olur veya olmaz mı kas yıkımı mı olur ?
Birde dediğim gibi asıl amacım hipertofi den ziyade güç kazanmak. bunun için önerilerinizi bekliyorum.

3- Bölgesel olarak çalışıyorum son 1 aydır. Göğüs ön kol / Sırt arka kol / Omuz / Karın bacak . Mesela karın egzersizlerinden bir tanesi diğer 3 programda uygulamam veya ön kol dan 1 egzersizi diğer tüm programlarda uygulamamın bir faydası zararı olur mu ?
Bence omuz ve bacağı aynı gün yapıp karın egzersizlerini her antrenman sonuna ekleyebilirsin. Ön kol dan 1 egzersizi de her gün yapmanın bir faydası olmayacağını düşünüyorum.

Gücün formülü basit. Haftalık yüksek frekans ( 3xbench, 2xsquat...), orta seviye çalışma hacmi (setxtekrar),compound hareketler, düzenli ağırlık arttırma, beslenmede kalori fazlası verme, ve fullbody ya da A-B-A gibi bir çalışma disiplini. Bölgesel çalışmak yeni başlayan için doğru değildir, hele güç ise amacın hiç doğru değildir.

;) O kadar da yükseklerde gözüm yok ya
Ama gücü ön planda tutmaya karar verdim sadece :)
Doğru bir yolda ilerlemek adına tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum.

tşkler @noobbuılder21 , @oviedo

VG içinde olmaya çalışsamda dedikleriniz şuan için bana uzak. Uzak derken yapmam gerekenleri anlamadım yani :oops:
Sizlere sora sora öğreneceğimi düşünüyorum
En basit şekilde ifade edeyim. Kalori takibi yap, kalori fazlası oluştur ve yöntemini netten araştır. Program için ise Stronglifts 5x5'e başla. Hem gücün bahsettiğim yöntemler ile artacak hem de hipertrofi sağlayacaksın. İngilizcen yeterli ise starting strenght ve stronglifts'i googlelayarak işe daha fazla dahil olabilirsin.

En basit şekilde ifade edeyim. Kalori takibi yap, kalori fazlası oluştur ve yöntemini netten araştır. Program için ise Stronglifts 5x5'e başla. Hem gücün bahsettiğim yöntemler ile artacak hem de hipertrofi sağlayacaksın. İngilizcen yeterli ise starting strenght ve stronglifts'i googlelayarak işe daha fazla dahil olabilirsin.
Yada jason blahanın ıcf si de iyi gidebilir arkadaş bodybuildingr önem veriyor birkaç izolasyon bence sıkıntı yapmaz ki compoundlardan mecal kalmıyor

öncelile cok bilgili birisi değilim yeni başlayanlardan biriyim bende fakat bende zayıf vucut yapımdan dolayı bu şekilde bir araştırmam olmuştu. bol bol protein ve karbonhidrat almaya bak ki zaten sen buraları geçmişsindir.kilo arttırıp azaltmak konusunda şunu duyuyorum genelde kaldırdıgın kilodan cok hareketi ip gibi düzgün bir şekilde yapmak önemli.örnek verecek olursak bench 30 kg giriorsun ama 3.setin ortalarında kol titremesinden sağa sola kayıyo ada sol geride kalıyor vs. yenine 20 kg 4 setide nizami bir şekilde yaparsan daha iyi sonuç alabilirsin diye düşünüyorum .şahsen ben öyle yapıyorum hatta hareketide yavaş avaş yapıyorum yaka yaka anlıyacagın şuan 2.ayım geilişimimi hissedebiliyorum. ben bu kadar anlattım ama yanlış söylediklerimde olabilir dediğim gibi bende bir yeni başlayanım bol bol araştırmanı öneririm.

Back
Yukarı