kaç yıldır bu sporu yapıyorsun, bacakların ne durumda, göğüs programın nedir bunlar önemli. eğer başlayalı 1 yılı geçmediysen bence göğüs-bacak aynı gün yapmak seni yoracaktır. göğüs programında incline hareketlerle düz sehpa hareketlerini kombine edip bir de cable crossover veya pec-deck flye yapıyor olman gerekir. eğer programında hata olmadığını ve herşeyi denediğini düşünüyorsan o halde aynı gün göğüs-sırt deneyebilirsin, süperset halinde de yapabilirsin ayrı ayrı olacak şekilde de.
15-16 ay olacak gögüsle sırt yapıorum ama süper set şeklinde değil
gögüs programım;
inc bench press 4x10(1.set 50 kg , 2.set 70 kg 3.set 80 kg 4,set 90 kg)
inc dumbell press 4x10( 1.set 40 kg 2.set 50 kg 3.set 50 kg 4.set 60 kg toplamda)
pec-deck fly 4x10(35-40 kg)
dumbell bench press yada Chest press machine (50-60-70 kglar)
Cable Crossover 3x10(20 kg)
pullover 3x8(25 kg )
istiorsan sırt programımı yazabilriim .. daha cok üst gögüsde sıkıntım var
iki farklı incline press hareketi hatalı duruyor. çok fazla hareket var, bu kaslarını çalıştırmaktan çok hırpalar. bence daha ideali şu şekildedir:
incline barbell bench press 12 10 8 6
düz sehpada dumbbell flye 3*12
paralel bar dips 3*max
D tutacağı alttan bağlı cable crossover 3*12
dumbbell pullover 2*16
15 setlik bir program bence optimal.
edit: setler arasında 30-45 sn arası dinlen, incline press'te ağır gir ve partnerli çalış. dipste de yardımlı tekrarlar yap tükendikten sonra
bir bölgeye çift press uyguladığımda daha iyi sonuc alıyorum, sadece gögüsde değil örneği omuzdada bi dumbell press bi makine ppress yaptığımda daha iyi sonuclar cıkıor
göğüs presslerde hacim için 12 tekrar.ilginç.
Sayın R10 göğüs press hareketlerinde 12 tekrar kollları yormaktan başka bir işe yaramayacaktır.kanımca 5-8 tekrarlı setler maksimum ağırlıkla daha iyi sonuç sağlar.saygılar.
benim söylemeye çalıştığım şu.maksimum ağrılıkla 12 tekrar yapıldıktan sonra torulan kollar daha fazla ağırlıkla 7 tekrar yapamayacaktır.o yüzden iyi bir ısınmadan sonra maksimum ağırlıklı 7 tekrar kanımca daha yararlı olur.5-8 tekrar arası çok faydalıdır, doğrudur ama bana kalırsa ilk setin 10-12 tekrar civarı olması kası ısındırmaya yarayacaktır ve ilerleyen aşamalarda harekete alışmış göğsümüzün daha rahat efor sarf etmesini sağlayacaktır
benim söylemeye çalıştığım şu.maksimum ağrılıkla 12 tekrar yapıldıktan sonra torulan kollar daha fazla ağırlıkla 7 tekrar yapamayacaktır.o yüzden iyi bir ısınmadan sonra maksimum ağırlıklı 7 tekrar kanımca daha yararlı olur.