Gögüs programına 7 hareket verilmesi

Arkadaşlar 4 aydır body yapıyorum kanat kol omuz çok güzel gelişti ama gögüs oldugu yerde duruyor
1.ay:103,5cm
2.ay:105,5cm
3.ay:108,5cm
4.ay:111 cm

Body hocam gögüs için bana 7 hareket veriyor. Hocama diyorum diger taraflar gelişti gögüs sabit durumda sanki. Çok iyi beslenmeme rağmen gelişim çok az . Lütfen biri bilgilendirsin beni

Bench press
incline press
bench dumbell press
bench dumbell fly
incline dumbell press
incline dmbul fly
butterfly

haftada bir üst gögüsü değiştirip alt gögüs yapıyoruz.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 19:59 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 19:56 ----------

gerçekten çok güzel besleniyorum bu kadar beslenmeme ragmen gelişim çok az hocama diyorum program yogun deil mi hocam yok diyor zmanla gelişir

aman allahım bu da ne. 4 aylık sporcuya bu kadar çok press.bu press setlerini nasıl çıkarabiliyosun anlamış değilim.

metall gerçekten çok iyi besleniyorum ve çok iyi dinleniyorum. Günlük 250 gr protein alıyorum net olarak anlamış degilim hocama diyorum üstüne basa basa çok yüklenmiyormuyuz yok diyor bütün kaslar çalışcak diyor üstüne bide triceps giriyorum düşünün halimi

250 gram protein nerden alıyosun merak ettim doğrusu. benim geçmişte uyguladığım bir göğüs programı vardı onu deneyebilirsin istersen. faydasını görmüştüm

inchline press 4*8
flat dumbell fly 3*10
bench press 4*8
inchline dumbell fly 3*10

bu programa butterfly eklesem olurmu?

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 20:21 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 20:18 ----------

bench press
incline dumfly
incline press
dmbel fly olarak yapsam olurmu

bench press
butterfly
incline dambıl pres
pullover veya dips

Alsana muhteşem göğüs programı ister 1 aylık olsun ister 10 yıllık olsun bu programla hacim alamıcak kas geliştiremicek sporcu yok o hareketler ne öyle hocanın amacını anlayamadım bench press yapıp bide dambıl press yapmanın bi anlamı yok bence ya birini yapacan ya 2sinide yapmayacan enseye barfiks çekip sonra enseye latpulldown yapmak gibi birşey bu boşuna yorgunluk

Son düzenleme:
gerçekten bende anlamıyorum hocanın ne yaptıgını kollar felan çok güzel gelişti gögüs küçücük kaldı. Bu program işe yarar mı sence setler ve tekrarları söylermisin

Çok yapmak önemli değil. Büyümekse hedefin max ağirlikta girmek önemli
bench press 4x10-8
üst göğüs press 4x10-8
inciline dumbell fly 3x8
inciline pullover 3x10
alt göğüs press 3x10-8 yapabilirsin mesela örnek olarak + ek olarak butterfly hareketi dumbell açiştan baya farki var bence gereksiz :)

Son düzenleme:
gerçekten bende anlamıyorum hocanın ne yaptıgını kollar felan çok güzel gelişti gögüs küçücük kaldı. Bu program işe yarar mı sence setler ve tekrarları söylermisin

Büyük bir ihtimal yarar

Tekrarlar klasik hacim tekrarı işte en az 8 tekrar en fazla 10 tekrar çıkacak ağırlıklarda yapman lazım bu programla maksimum ağırlıkta çalışırsan beslenmende iyiymiş hacim almaman çok zor

şu tarz olabilirmi peki bench press +incline press+dumbell fly +dips yada
incline press+dumbel presss+incline fly+kelebek

Bench Press, 4x8
Pullover, 4x8
dumbbell Fly ve 4x8
Incline dumbell press
4x8
Setleri çıkartabildiğin max. ağırlık ile yapman gerek.Beslenmen saten iyiymiş 250gr protein neyden alıyorsun söylersen bizde faydalanalım.

üst gögüs eksigim çok var ona göre bi program nasıl ayarlayabilir peki.

üst gögüs benc press 4*8
dumbell press 4*8
üst gögüs dumbel press 4*8
dumbel fly 3*10 bu tarz olabilirmi

piuu bench press arkasından bench dumbell press hangi akla hizmet acaba ?

bana kalırsa en baba göğüs programı
bench press
flat fly
incline press
incline fly
pullower yada butterfl
son hareket opsiyonlu olmak üzere dips olabilir
fazlası zarar..
tabiiki 3 press cıkarabilirsin vücudun yediği kadar cıkarabiliyosundur ama mesela bench in arkasından girdiğin kalan 2 press icinde enerjin 2 ye bölünüyo dolayısıyla 2 press yaparsan simdi yaptığından daha sağlam yapacaksın
hem bi hafta incline cıkarıp decline yapmakta mantıklı gelmedi bana
birgün alt göğüs programı yaptır bence

1- 5 hareketli göğüs programı senin seviyen için çok fazla
2- Eğer genel olarak göğsün kuvvetsiz ise ya da nasıl diim göğsü genel olarak çıkaramadıysan üst göğse ağırlık verme derim

Bence genel bir yapı ve göğsün kuvvetlenmesi için

4*12-10-8-6 Bench Press (eğer 1 yadır hep barbell bench yaptıysan buu dumbell ile yapabilirsinn)

3*12 Dumbell Fly

4*12-10-8-6 Incline Bench

3*max Şınav veya 3*12 Incline FLy

arkadaslar hacimse amaç 3-4 hareket kafi. senin ggibi yeni başlayanlarsa bir temel ve bir izole hareket olmak uzere 2 hareket yapsa yeterlidir. 5set bench 5 setde inc. dumb. press gir. ama hakkını vererek hareketi nizami cıkarabildiğin ve duzgun yapabildiğin kilolarla. ondan sonra gelişmesse tartısırız ama bence oyle bir ihtimalde yok. sen tutkularına kapılıp yapmakta yapmak istiyorsun peşpeşe hareketleri sıralıyorsun peki sonuç nedir sıfır. o zaman yanlısını duzelt ve dediğimi yap. bu iki hareket baslangıcta yeterlidir. once bi kutle elde et ondan sonra bakarız kelebek fly pullover vb. izole hareketlerle sekillendirmeye. ama sen olmayan kaslara sekil vermekye calısıyorsun neredeyse butun izole egzersizleri girmişssin. o iki hareketi tam manasıyla yap ve gogusu bitir. goreceksin 2 ayda fark edecek eminim. birde yazdığın gibi beslenmen iyiyse.

beyler siz napıyorsunuz ya 4-5 tane hareket söylüyorsunuz yarım saate kalmaz biter bunlar çok az naptınız siz böyle benim antrenman programım yazıyor antrenman günlüğünde ona bakabilirsin ama bikere allt göğüs ve üst göğüs ayrı ayrı çalışılmaz sadece 2haftada bir gene aynı hareketleri yaparsın ama hareketlerin yerlerini değiştirirsin örnek vericek olursak bench press le mi başlıyorsun kelebekle başla yada üst göğüsle başla 2 haftada 1 sadece hareketlerin yerlerini değiştir

beyler siz napıyorsunuz ya 4-5 tane hareket söylüyorsunuz yarım saate kalmaz biter bunlar çok az naptınız siz böyle benim antrenman programım yazıyor antrenman günlüğünde ona bakabilirsin ama bikere allt göğüs ve üst göğüs ayrı ayrı çalışılmaz sadece 2haftada bir gene aynı hareketleri yaparsın ama hareketlerin yerlerini değiştirirsin örnek vericek olursak bench press le mi başlıyorsun kelebekle başla yada üst göğüsle başla 2 haftada 1 sadece hareketlerin yerlerini değiştir

çok çalışmak çok hacimlenmek anlamına gelmez. söz konusu hacimse önemli olan maximum ağırlıklar kullanarak öz ve öz harekettir.
örneğin inchline barbel press
flat bench press
decline dumbbel pres veya dips hacim için en uygun hareketlerdir

Back
Yukarı