Göğsüm gelişmiyor!!

Öncelikle herkese merhaba foruma yeni kaydoldum burada yeniyim ve size bir şey danışmak istiyorum. Bir buçuk yıldır vücut geliştirmeyle uğraşıyorum ve ne yaptıysam göğüslerimi irileştiremedim. 1.5 yılda 6cm lik bir artış oldu sadece, sizce bu normal midir? Nerede hata yapıyor olabilirim?

Sana önerim göğüs esnetme haraketlerini araştırman ve her göğüs antrenamı sonrası bu esneme haraketlerini yapman.

Beyin - kas ilişkisine konsantre olarak haraketleri yapman. Ağır çalışmaktan çok negatife yani ağırlığı indirirken kaslarını hissetmeye odaklanman.

Bunlar dışında antrenmanlarından sonra şınav çeşitlerini de antrenmanına ekleyebilirsin. Esneme yapmadan önce 1-2 set hızlı ve çok tekrar yaparak oraya maksimum pump'ı sağladıktan sonra esnetme haraketlerine geçebilirsin.

Şimdilik tavsiyelerim bunlar. Son olarak makine de çalışmaktan çok bench ve dumbell haraketlerine ağırlık vermeni öneririm.

Bench Press, Dumbble Fly ve Cable Crossover gibi etkili hareketleri programında bulundurur ve doğru bir şekilde yaparsan beslenmenede dikkat ettiğin sürece tabiki, gelişmeme gibi bir durum çok zor.

Back
Yukarı