Göğüslerimde neden bir türlü yanma ve acı olmuyor

Merhaba,
4 aydır vg yapıyorum.Her kas grubumda spor esnasında yanmayı yakalıyor ve antreman sonrası 1-2 gün ağrı hissediyorum.Fakat göğsümde bir türlü yanma ve ağrı oluşmuyor :(

Kas tükenene kadar basıyorum fakat yine olmuyor( dumbell pres,benc press vs hepsini denedim)

Sadece 2 ay önce yerden kaldırılan T bar ile çekiş yaparken müthiş yanma hissi oldu.Bu hareketi çok sevdim ve aldığım haz sonucu 70 kg kadar çıktım ve 3.antremanda belimi sakatladım :)

Oysa sonradan bir videoda gördüm T bar çekiş SIRT HAREKETI imiş ! Sırt hareketi ise nasıl göğüste şiddetli yanma yaptı oda ayrı bir konu...

Bana önerebileceğiniz bir formül varmı acaba? Çünkü "acı ve ağrı yoksa gelişmede yok" diye bir söz var.

her bölgede acı olcak diye bir kural yok önemli olan pumpdır t bar illaki göğüsede vurur azda olsa bu hareketleri yanlış yapmanada bağlı olabilir veya hareket çeşitliligine
sana 4 hareketli göğüs yazıyım dene bi 1 - bench press 2 - upper chest press 3 - butterfly son olarakda cabble crossover bu hareketleri doğru yaparsan hertürlü şiddetli pump ı yaşarsın

Önerim dumbell ile yapmanız daha iyi hissedersiniz , öncelikle forma dikkat edin ön omuza çok fazla vurur yanlış formda ve bence hemen ağır kilo girmek yerine hareketi doğru yaptığınızdan emin olmak için 12-15 arası tekrarla formu oturtun. Hareketin tepesinde göğsü sıkıştırmaya çalışmak da hissiyat için faydalı olabilir. Fakat şunu da söyleyeyim, ben omuz çalışırken acıdan dumbelli kaldıramayana kadar seti yapmaya çalışıyorum fakat ertesi gün ağrı olmuyor.

her bölgede acı olcak diye bir kural yok önemli olan pumpdır t bar illaki göğüsede vurur azda olsa bu hareketleri yanlış yapmanada bağlı olabilir veya hareket çeşitliligine
sana 4 hareketli göğüs yazıyım dene bi 1 - bench press 2 - upper chest press 3 - butterfly son olarakda cabble crossover bu hareketleri doğru yaparsan hertürlü şiddetli pump ı yaşarsın

Çok teşekkür ederim.Deniyeceğim[DOUBLEPOST=1544520597][/DOUBLEPOST]
Önerim dumbell ile yapmanız daha iyi hissedersiniz , öncelikle forma dikkat edin ön omuza çok fazla vurur yanlış formda ve bence hemen ağır kilo girmek yerine hareketi doğru yaptığınızdan emin olmak için 12-15 arası tekrarla formu oturtun. Hareketin tepesinde göğsü sıkıştırmaya çalışmak da hissiyat için faydalı olabilir. Fakat şunu da söyleyeyim, ben omuz çalışırken acıdan dumbelli kaldıramayana kadar seti yapmaya çalışıyorum fakat ertesi gün ağrı olmuyor.
Çok teşekkür ederim

Dediklerine bakarsak öncelikle tecrübeli bir antrenör bulmaya çalış bir temel at. Hangi hareket hangi kas grubunu çalıştırır, doğru formda nasıl yapılır, nasıl ısınma yapılır bu konuları en başta halletmen gerek.

Bunun için bir antrenmanınızı feda edin ve set tekrar saymadan düşük kiloyla göğüsünüzü hissetmeye çalışın.

Ben de başladığımda ilk 3-4 ay göğsümü bir türlü hissedemiyordum. Ardından 2-3 hafta düşük kilo yüksek tekrar yaparak hem formu oturttum hem sinir sistemim hareketlere alıştı. Şimdi Dips olsun Bench Press olsun bir şekilde göğsüme vurduğunu hissediyorum.

Ancak her hareketin herkeste çok iyi iş çıkaracağını söylemek de hata olur. Nice sırt hareketleri denedim hissetmedim ama makinede negatife ve kasılmaya dikkat ederek yaptığım Row hareketinde her tekrarda sırtıma biri dokunuyor sanki. :)

Bu yüzden şiir gibi dizilmiş programlar yerine basit programlar tercih edilmeli ve o hareketlerde ustalaşmak çok önemlidir. Bulgar metodu vardır mesela. Adamlar haftanın 3-5 günü sadece Squat, Bench Press ve belki bir sırt hareketi yaparlar. Deadlift veya Barfiks olsun. Ama hep yaparlar ve her antrenmanda amaçları maksimumu zorlamaktır. En sonunda da hem öküz gibi güçlü ve güzel bir fiziğe ulaşırlar hem de bu 3 harekette ustalaşırlar. Çünkü sinir sistemi %100 adaptasyon sağlar.

Şunu da söylemek isterim. Belli bir seviyeye gelene kadar (ki bu seviye aslında en az 2-3 yılı alır) Bench Press, Dips, Barfiks, Shoulder Press ya da Overhead Press ve Plank gibi compund egzersizler zaten estetik ve güçlü bir vücut için yeterlidir.

Yarışmacı ya da YouTube’lardan Savaş Cebeci, Ege Fitness vs gibi fiziğe ulaşmış değilseniz Curl’den Curl’e koşmanın bir yararı yok aslında.

Ha tabii yine Biceps Curl yap ama oturup bicepse 3 hareket girecek seviyede olmak başka bir şey. Kol günü yapacak seviyede olmak ise zaten yıllar alır.

Nizami olarak 5x5 Barfiks çekemeyen adamlar oturup 4 biceps hareketi giriyor. Oldu paşam :D

Son düzenleme:
Back
Yukarı