Göğüslerde hacim kaybı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Freax
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Freax

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar konuyu umarım doğru yere açtım bir problemim hakkında danışmak istiyorum sizlere.

Bu spora 8 ay önce başladım,yaşım 20 boyum 185 başladığımda 57 kiloydum.şu an 67 civarındayım.İlk 4-5 ay göğüslerim daha belirgin ve keskin görünümlüydü,elimi atıncada elimi dolduruyodu :D Şimdilerde baktığımda göğüste sanki hacim kaybettiğimi hissediyorum,ölçülerde azalma göremedim fakat görsellik olarak eski keskinliğini yitirdi sanki ve artık ele gelmiyor pek.Antrenman programıyla ilgili olabilir diye düşündüm bu yüzden programımı değiştirdim,veya yağlanmadan kaynaklı da olabilir mi? Biraz göbekte oluştu 8 ay içerisinde.

Haftada 1 gün göğüs giriyorum
Yeni Yazdığım Göğüs programım

Bench Press 12-10-8-6
İncline bench press 12-10-8-6
Dumbel Fly 3x10
Kelebek(pec-dec) 3x10
Cable Crossover 3x10

Bu hacim kaybı hissi beni demoralize ediyor tavsiyelerinizi bekliyorum

3 harekette sikistirma hareketi bnm gbi yap bnde 8 aydir calisiorum 1 hafta benchten sonra dumbell griorum sonra dumbell fly 1 haftada incline benchten sonra incline dumbell press griprum 5 hareket dumbell pull over da yapabilirsin

yağlanmadan dolayı olabilir yediklerine birazdaha dikkat et bence yağ oranını düşürmeye çalış bakalım bide nasıl olucak, az yag çok protegin şeklinde. 5 hareket gögüs için fazla bence kasları çok fazla yıkıma ugratıyoda olablirsin 4 hareket gir ağır gir =) başarılar thums:

Önerileriniz için teşekkürler arkadaşlar

acaba yerlerini değiştirip press açış press açışmı yapsam

Bench Press 12-10-8-6
Dumbel Fly 3x10
Kelebek(pec-dec) 3x10
Cable Crossover 3x10

gibi

Salondaki kendi programımı yazayım

Bench press
Dambıl ile yana açış
Göğüse Dambıl press
Üst göğüs bench press
üst göğüs yana açış
Üst göğüs dambıl press
Pullover (Yazılışından emin değilim)
Kelebek
Hepsi 12-10-10-8 ve ağırlığı sabit tutmuyorum ilk set bench press 80 ise 2.set 85 3 ve 4 setlerde de artırıyorum.

Bench press
Dambıl ile yana açış
Göğüse Dambıl press
Üst göğüs bench press
üst göğüs yana açış
Üst göğüs dambıl press
Kelebek
Hepsi 12-10-10-8 ve ağırlığı sabit tutmuyorum ilk set bench press 80 ise 2.set 85 3 ve 4 setlerde de artırıyorum.

nekadar zamandır yapıyorsun göğüs için çok fazla hareket uyguluyorsun

Bench press
Dambıl ile yana açış
Göğüse Dambıl press
Üst göğüs bench press
üst göğüs yana açış
Üst göğüs dambıl press
Kelebek

arkadaşım çok hareket var ya nasıl gücün kalıo bunları yapmya hepsini bu antreman bence seni ileri değil geri götürür

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 17:27 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 17:20 ----------

Bench Press 12-10-8-6
Dumbel Fly 3x10
Kelebek(pec-dec) 3x10
Cable Crossover 3x10

gibi
güzel program

Bir arkadaş bu program seni geri götürür demiş ona soruyorum bu program bana hacim kazandırır mı :)

Dumbell ağırlığı: 3 kg.
Kilo: 58
Yağ oranı: 15

Dumbell bench press 10 tekrar 4 set
dumbell flyes 10 tekrar 4 set
şınav 12 tekrar 4 set (çok amaçlı barfiks aletiyle nizami)
incline bench press 12 tekrar 4 set

Bir arkadaş bu program seni geri götürür demiş ona soruyorum bu program bana hacim kazandırır mı :)

Dumbell ağırlığı: 3 kg.
Kilo: 58
Yağ oranı: 15

Dumbell bench press 10 tekrar 4 set
dumbell flyes 10 tekrar 4 set
şınav 12 tekrar 4 set (çok amaçlı barfiks aletiyle nizami)
incline bench press 12 tekrar 4 set
şöle bi sıralma yap derim ben ilk incline bench pressi yap göğsü gösteren üst göğüstür sonra bench press dumbell fly yap en son şınaw yapabilirsin yada ben böle yapıorum incline bench sonra incline dumbell yapıorum sonra bench dar dumbell fly ve pull over la bitiriorum üst göğüs çok önmli

Tamam dediğini yapacağım zaten şınavı en son yapıyordum yine de sağol.

Bench press
Dambıl ile yana açış
Göğüse Dambıl press
Üst göğüs bench press
üst göğüs yana açış
Üst göğüs dambıl press
Kelebek
bu kadar fazla hareket yaparsan gögsün gelişeceği varsada gelişmez....duh

Bench Press 12-10-8-6
Dumbel Fly 3x10
Kelebek(pec-dec) 3x10
Cable Crossover 3x10

gibi
programin su hali fena sayilmaz. 3 hareketin de set tekrari 3 oldugu icin fazla sayilmaz yinde de derim ki dumbel fly ve kelebek arasinda bir secim yap. onceki programda hangisini yaptiysan bu programda onu cikar. setleri de 4 le. bence daha uygun olur.

Önerin için teşekkürler jetthefast
Vize haftası olduğu için 1 hafta antrenmanlara ara vermiş durumdayım :D.Şu şekilde düzenliyorum ozaman

Bench Press 12-10-8-6
Kelebek(pec-dec) 4x10
Cable Crossover 4x10

ve tabi ki girebildiğim maksimum ağırlıkla :D

Kelebek yerine dumbell fly daha iyi bence göğüs için ama sen bilirsin bak şimdi daha iyi olmuş. 12-10-8-10 gibi tekrar sayılarının hepsini aynı yaparsak ne fark eder arkadaşlar bir fikri olan var mı acaba?

Bench press
Dambıl ile yana açış
Göğüse Dambıl press
Üst göğüs bench press
üst göğüs yana açış
Üst göğüs dambıl press
Kelebek

Bu antremanda ağırlık arttırarak sonuna kadar gidebiliyorsanız helal olsun size. Fakat hareketler çok fazla gelişmeden çok kas kaybına neden olabilir.

Freax kilo aldığın için olabilir yada vücutunun diğer bölgeleri göğüsünden daha fazla gelişmişse görüntü açısından sana daha sönük gelebilir.

deniz68ruhu 3kg luk dumbbella göğüslerini uyarmak bence zor olacaktır. Eğer imkanın varsa daha ağır dumbbel almanı tavsiye ederim. Tabi ki daha yeni başlangıçtaysan 3 kg ile başlayabilirsin ama ilerisi için yetersiz gelecektir.

bu kadar fazla hareket yaparsan gögsün gelişeceği varsada gelişmez....duh

Aslında program zorluyor yanlış oldugunuda düşünüyorum fakat spor salonumdaki hocanın fikri bu yönde değil o tam aksine üst orta ve alt göğüsü aynı gün çalıştırıyor.Fakat bayağı gelişim kaydettim :)

Back
Yukarı