göğüs ve kol ve sırt antrenmanım hakkında yorum ve önerileriniz

byno97

Üye
goğüs
bench 4x10 ilk set ısınma
incline bench 3x10
butterfly 3x10
decline dumblee fly 3x10
pullover 3x12

kol
Preacher curl 3x10
incline dumblee curl 3x10
hamer curl 3x10

sırt
barfiks 2xmax
seated cable row 3x10
latpul down 3x10
d.row 3x10
bent over barbel row 3x10(d.row hareketi ile aynı etkiye sahip olduğunu duydum emin olamadım)

Barbel Row ile d.row hareketi birebir aynı yere mi vuruyor ? Bende bu soruyu merak edenlerden biriyim açıkcası bizi aydınlatabilcek varmıdır ? Bu arada Decline Dumbell Fly'ı gereksiz buldum ben alt gögüs icin pullover yeterli, tabi bu benim görüsüm, ayrıca press+fly+press şeklinde sıralama yaparsan daha iyi olur

Programda bir takım yanlışlıklar var bana göre,
Decline fly gereksiz bir hareket bu programda. butterfly da öyle pullover da öyle. İncline ve flat press yaptıktan sonra incline ve flat açış koy açışlardan birisi cable crossover olsun. Presslerden birisi dumbbell diğeri bar ile olsun göğüs formundaki eksiklere göre şekillendirme yap.

Dumbbel curl veya barbell curl eklemelisin biceps programına onlar olmassa olmaz. Şöyle olabilir ; Wide grip barbell curl. Dumbbel preacher curl. Z bar spider curl
Spider yerine overhead cable curl de yapabilirsin dene bak hangisi hoşuna giderse onu yap

Sırt için kalınlık ve geniişlik olmak üzere 2 kriter vardır. Bir tane genişletici hareket ile başla 5 set lat pull down yap yüksek tekrarda daha sonra rutin row hareketleri koyabilirsin son olarakta straight arm cable pull down yapmanı şiddetler tavsiye ederim.
Elimden geldiğince yardım etmeye çalıştım kafana takılan bişey varsa sor

Programda bir takım yanlışlıklar var bana göre,
Decline fly gereksiz bir hareket bu programda. butterfly da öyle pullover da öyle. İncline ve flat press yaptıktan sonra incline ve flat açış koy açışlardan birisi cable crossover olsun. Presslerden birisi dumbbell diğeri bar ile olsun göğüs formundaki eksiklere göre şekillendirme yap.

Dumbbel curl veya barbell curl eklemelisin biceps programına onlar olmassa olmaz. Şöyle olabilir ; Wide grip barbell curl. Dumbbel preacher curl. Z bar spider curl
Spider yerine overhead cable curl de yapabilirsin dene bak hangisi hoşuna giderse onu yap

Sırt için kalınlık ve geniişlik olmak üzere 2 kriter vardır. Bir tane genişletici hareket ile başla 5 set lat pull down yap yüksek tekrarda daha sonra rutin row hareketleri koyabilirsin son olarakta straight arm cable pull down yapmanı şiddetler tavsiye ederim.
Elimden geldiğince yardım etmeye çalıştım kafana takılan bişey varsa sor

açış olarak neler önerebilirsin özellikle yap dediğin bir hareket varmı ve pressleri 1 hafta bar 1 hafta dumbble olarak yapmayı düşünyorum çünkü orantısızlık var biraz güçte onu dengelemek amaçlı yapıcam bunu

Back
Yukarı