Göğüs Programı

Spora baslayalı 4 5 ay oldu göğüste en ufak büyüme olmadı göğüs tipi geniş yapılı büyük yani geniş olduğundan geliştiremiyorum üst göğüs aşırı boş üst göğüs ağırlıklı antreman için yardım eder misiniz acaba birde sağ göğüs daha büyük fark net şekilde belli oluyo ne yapmam lazım zamanla düzelir mi kafaya takılcek bisey mi sizce?

Beslenmeye oldukça dikkat ediyorum protein günlük en az 100 alıyorumdur karbonhidrat da bi o kadar dikkat ediyorum ama baya geride göğüs[DOUBLEPOST=1487620524][/DOUBLEPOST]
Beslenmeni protein ve kalori fazlalık ver göğüsünü çalışırken hissetmeye bak geliştikten sonra sağ sol dengedizliğine bakarsın
Beslenme oldukça yerine koydum günlük protein ihtiyacını hemen hemen yakın düzeyde alıyorum karbonhidratda da o kadar önem veriyorum ama vücutun diğer bölgelerine göre göğüs baya geriden geliyo bide sol alt göğüsümde biraz boşluk var sağa göre bi sağlık durumu var mıdır yoksa sol göğüsü pek zorlayamadım ondan dolayı olabilir mi?

F
Beslenmeye oldukça dikkat ediyorum protein günlük en az 100 alıyorumdur karbonhidrat da bi o kadar dikkat ediyorum ama baya geride göğüs[DOUBLEPOST=1487620524][/DOUBLEPOST]
Beslenme oldukça yerine koydum günlük protein ihtiyacını hemen hemen yakın düzeyde alıyorum karbonhidratda da o kadar önem veriyorum ama vücutun diğer bölgelerine göre göğüs baya geriden geliyo bide sol alt göğüsümde biraz boşluk var sağa göre bi sağlık durumu var mıdır yoksa sol göğüsü pek zorlayamadım ondan dolayı olabilir mi?
Foto atarsan iyi olur onun haricinde geride olan bölgen göğüs ola bilir yapıcak bişey yok ama sana öneticeğim kesin gelişme garantili bir program vereceğim ilk hareket bench pres düzgün formda yapmaya bak kendini video çek kontrol et fln ondan sonra ortalama zorlukta burası önemli çok zorlamıcan 6 tekrar yapıcak ağırlık alıcan 5 set olacak bide en son pump için bir fly seç kablo veya dambıl bunu da 4-5 set 10 tekrar ve üstü yap burda önemli husus bench her göğüs girdiğinde 6 tekrardı bu gün 7 yapıcam sonraki antrenmanda 8 sonra ağırlığı artırıp tekrar 6sonraki antrenmanda 7 eğer benchde ağırlığın artıyorsa otomatikmen kasın gelişiyor demektir bide göğüs yapıcan zaman önceki gün omuz triceps veya göğüs çalışma bunlar benh i etkiler flyda kafana göre takıl.

Barbell Bench Press
Decline Bench Press (Eğer OHP vs. yapıyorsan Incline a gerek yok bence)
Pec Dec (BUTTERFLY)
Bunlara ek olarak V-Bar Lat Pull Down da dene. Bu compount olarak alt göğüs orta kısmada etkili oluyor.

Akşama doğru fotoğraf atayım göğüs tipimi bi türlü çözemedim anlayan da pek yok hep standart şeyleri öneriyolar o da fayda etmiyo sağ göğüs de sol göğüsten 1 ay önde gidiyo o da moral bozuyo baya

yanlış anlamadıysam 6 hareket yapıyosun göğüs gününde çok fazla hem ayrıca bu kadar press seni ileriden ziyade geriye götürür maks 2 press 2 fly hareketleri tercihimdir
Bende eskiden baya press yapıyordum fakat ilk zamanlardaki gibi olmuyo ve doğruyu bulduğuma inanıyorum 2 press ve 3 veya 2 fly yapıyorum çok daha verim alıyorum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

http://i.hizliresim.com/DP80L1.png
Buyurun fotoğrafı atabildim sonunda sol göğüsümün alt tarafına bakınca sağ tarafla baya bi fark var sol alt göğüs yok yani bi inceleyin isterseniz ben çözemedim sol daha büyük gibi ama normal bakınca sağ baya bi iri duruyo sol göğüsümden ben sol alt göğüs ne yapabilirim bildiginiz sol alt yok

Ben göğüs gelişimimden memnun olmadığım sırada 3 hareket ile çalışıyordum. İlk sırada klasik bench press. Düşük ağırlıktan başlayarak 4-5 tekrar yapabildiğim max ağırlığa kadar çıktıktan sonra 2 veya 3 set daha ağırlığı azaltarak devam ediyordum. 8 tekrardan aşağıda kalmamaya özen gösteriyordum. Bunun ardından 4x10 şeklinde Incline dumbell bench press ve fly hareketleri yapıyordum. Fly hareketinde pump yapmaya odaklanıyordum. Bu şekilde çalışınca çok çabuk sonuç aldım. Bazen daha fazla ağırlık kaldırabildiğim için düz sehpa yerine decline sehpada bench press yapıyordum. Orantısızlık için bir şey diyemem, henüz buna yanıt verecek kadar tecrübeli değilim.

BU PROGRAMA BAŞLADIM AĞRI OLSUN GELİŞİM OLSUN ŞUAN GÜZEL GİDİYOR Bİ DENEMENİ TAVSİYE EDERİM.

Bench Press 4 Set 8 Tekrar (2 Kez Ağırlık Düşürerek Drop Set)
İncline Dumbell Press 4 Set 10-12 Tekrar (2 Kez Ağırlık Düşürerek Drop Set)
Butterfly Machine 4 Set 10-12 Tekrar
Bench Dumbell Pullover 4 Set 10-12 Tekrar (2 Kez Ağırlık Düşürerek Drop Set)
Göğüs Dips 2 Set Yapabildiğim Kadar

Back
Yukarı