Göğüs Kesme

mitxceed

Üye
Merhaba, acaba göğüs şişkinliğini gidererek göğüsü tam olarak kesmek mümkün mü? Demek istediğim üst-alt bütün göğüs kasları aynı hizada, eşit derecede kesilmiş bir durumda olacak ve fazla şişkinlik olmayacak?
Bu şekilde bir göğüs kası yapmak için nasıl çalışmak lazım? Normal bench press'i bırakıp sadece göğüs kesme, alt göğüs, üst göğüs dips gibi hareketler mi çalışmalıyım?
Göğüs resmimi yükledm. Dediğim gibi öne doğru şişkin duruyor biraz.
29042010001.jpg

ben de merak ediyorum bunu yeterli hacime ulaşınca eşit hizada olsun istiyorum.
press değilde cable crossover polaris dumbell fly hareketleri dips falan faydalı olur diye düşünüyorum bir de üst göğüs press

Merhaba, acaba göğüs şişkinliğini gidererek göğüsü tam olarak kesmek mümkün mü? Demek istediğim üst-alt bütün göğüs kasları aynı hizada, eşit derecede kesilmiş bir durumda olacak ve fazla şişkinlik olmayacak?
Bu şekilde bir göğüs kası yapmak için nasıl çalışmak lazım? Normal bench press'i bırakıp sadece göğüs kesme, alt göğüs, üst göğüs dips gibi hareketler mi çalışmalıyım?
Göğüs resmimi yükledm. Dediğim gibi öne doğru şişkin duruyor biraz.
29042010001.jpg

Göğüs kası, yapısından dolayı tam olarak eşit duramaz ancak alt kısmı etkileyen press hareketlerine fazla yer vermeden çok dışarı fırlamamış bir göğüs oluşturulabilir.
İstediğimiz ölçülere geldiğinde göğsümüz daha fazla izole hareketlere yönelerek onu koruyabiliriz.
Mesela
1) Incline bench press
2) Dumbell fly
3) Pullover
4) Cable cross over

Yazdığım göğüs antrenmanı düşüncenizdeki göğüs yapsını yakalamanıza yardımcı olacaktır diye düşünüyorum yazılarınızdan anladığım kadarıyla.

ben de aynı olaydan muzdaribim ama ben hala bekliyorum yeteri kadar kütle kazandığında göğüs kendiliğinden kesilmeye başlayacaktır bence.

ben de aynı olaydan muzdaribim ama ben hala bekliyorum yeteri kadar kütle kazandığında göğüs kendiliğinden kesilmeye başlayacaktır bence.

Göğüs çevresindeki sınırların belli olması için sadece kütle artışı yeterli olmaz, muhakkak bu sınırları keskinleştirecek hareketleri de yapmalıyız.

onu toparlamak için sadece ust gogus agırlıklı çalışmanız yeterli. cunku ust gogus kasları geliştikçe dengeyi yakalarsınız. alt gogus kaslarıyla hemen hemen aynı hizada plaka gibi dururlar. bunu yapmak için dewamlı ust gogus.. hatta hareketli bir sehpayı alın. acısını oyle bir ayarların ki ne bench press nede ust gogus press olsun ikisi arasında bie eğimden bahsediyorum. bu sehpada dumbell press yapmalısınız. alt gogus içinde decline dumbell fly. yabni bas asagı sehpada fly. pull over gereksiz. en son dips kullanın onun yerinede cok verim li olur. acele etmezseniz o goruntu dahada alır basını gider kadın gogusu gibi sarkık durur. daima ust gogus agırlıklı çalışmalıyız. saygilarimla ...

Back
Yukarı