Göğüs için Şınav mı? Ağırlık mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mint0n
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

mint0n

Üye
Herkese merhaba..
Yaklaşık 2.5 ay oluyor çalışmaya başlayalı,
Evde kendi imkanlarımla çalışıyorum, sehpam halter ve dambıl setim var. Kollarımda omuzlarımda bacaklarımda gelişme görüyorum, fakat göğüs ve kanatlarımda hiçbir gelişme göremedim...
Dumbbell Bench Press
Dumbbell Flyes göğüs için bu 2 hareketi yapıyorum,
ve sırt için barbell row yapıyorum..
gelişme görememek epey can sıkıcı nedeni ne olabilir?
Şınava yönelmelimiyim ?

şınav her zaman 2. planda göğüs için ağırlık şart.

Şınavla belli bir yere kadar hacim sonra ne olacak kesinlikle ağırlık.

anladım ağırlık her halükarda gerekli yani, peki gelişme görememem neyle alakalı olabilir bu durumda ?

Aranel'in dediği olay bende çok fazla oluyo dirseklerim yana açılcak şekilde şınav çekiyorum omuz hizasından açık şekilde ertesi güne göğüsümden çok omuzum ağırıyor nerde hata yapıyorum blmiyorum

Serbest ağırlıklı hareketleri vücut ağırlıklı hareketlerle kombine ederek süper setler yapabilirsin, tek başına ağırlık yada vücut ağırlığı ile alacağın sonuçlardan çok daha iyisini alırsın. Dips ve push upsın çeşitli varyasyonlarından bahsediyorum, sadece şınav yetersiz kalır. Tabi diyet her zaman anahtar.

niye ikisinden birini tercih etmek zorundamıyız bence ikiside yapılmalı... şınav çok basit gibi görülür fakat başlangıçta doğru pozisyon alınmadıgında boşa kürek çekmek gibi olur pekte faydası görülmez... nizami olarak yapıyorsanız ve gögüste yere degiyorsa şınavda çok iyidir....

şınav parçalama hareketidir agırlık hacim icin gereklıdir vg yapıosan agırlıksız olmaz eger fitness ile ugrasıosan sınav yeterlidir

Tam olarak farkını hala kavrayamadım resimdeki adam fitness mi yapmış yoksa ağırlıklamı çalışmış? Yani benim öyle çok iri kıyım olmaya niyetim yok üstteki eleman gibi olsam estetik olsa vücudum yeter bana. Çünkü iri kıyım olmak felan gözüme pek iyi gelmiyor malesef :D

Son düzenleme:
şekillendirmek için şınavın çok daha etkili oldugunu gördüm ama biz bu sporu yapıyosak bench basmadan rahat edemeyiz

katılıyorum bench basmadan olmaz :) bench de ağırlıkları artırmanın zevki hiç bi yerde yok :)

---------- Post added at 23:50 ---------- Previous post was at 23:47 ----------

"ama biz bu sporu yapıyosak bench basmadan rahat edemeyiz " çok iyi söz , bench de ağırlıkları artırmanın zevki hevesi yok başka bir yerde :)

Sonuç olarak. Şekillendirmek için şınav hacim için agırlık, bu arada ben de göğüs yerine omuzlarımı çalıştırdıgımı düşünüyorum :)

Şınav pozisyonunda kolların vücuduna dik durumda dinlenik halde tek seferde 25-30 şınav çekebiliyor isen artık şınav sana hacimsel olarak bir etki yaratmıcaktır.

Şınavda ortalama vücut ağırlığının %55 -60 ını kaldırırsın.Ona göre benche geçtiğinde takıcağın ağırlığı belirliyebilirsin.

Şınavı çok seviyorum dersen diamond push up deneyebilirsin.Bu harekettede dinlenik halde tek seferde 25-30 tane çekebilicek konuma geldiysen bu hareket içinde vücut ağırlığın yetersiz kalmıştır bar ve plakalara geçmelisin.

beyler ayaklar yüksek bi yerde olan şınavla üst göğüs kası yaparak köprücük kemiklerimi yatay olarak uzatabilirmiyim köprücük kemiğim v gibi olduğu için omuzlar dar gözüküyo

Şınav+ağırlık bas. Bide göğüs bazı kişilerde gelişmesi çok zor oluyor (genetikten dolayı) o yüzden kendi göğüsünü buradakilerle kıyaslama. Dışarıda ki arkadaşlarınla kıyasla o zaman farkı görürsün. Genetikten dolayı böyle olduğu için bazı kişilerde moral bozulmaları hatta sporu bırakma vs oluyor.

Back
Yukarı