Göğüs gelişimi, göğüs kafesi sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Devon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Devon

Üye
Göğüs dışında diğer bölgelerimin gelişimi konusunda bir sıkıntım yok özellikle sırtım ve omuz ve kollarım iyi tepkiler verirken göğüsüm yüzümü hiç güldürmedi denebilir :D Kısaca şöyle söylemek gerekirse 1 ay önce tekrar spora başladım 109 omuzum vardı 116 oldu 88 göğüsüm 90 olmuş ve ben 2-3 sene önce spor yaptığım aylar içerisinde de göğüsüm gelişmiyordu, göğüs için girdiğim kilolar artıyor fakat göğüsümü genişletemiyorum. 116 omuza 90 göğüs normal midir ben çok orantısız olduğunu düşünüyorum. Göğüs kafesini açabilir miyim? Göğüs çevresini kalınlaştırmam için ne önerirsiniz?

Açıkçası ben bunu söyleyince bazen aforoz ediliyorum ama, omuz genişliği ve göğüs kafesi genişliği için en önemli şeylerden birincisi genetik, ikincisi ağır kilo ile çalışmak...

Açıkçası ben bunu söyleyince bazen aforoz ediliyorum ama, omuz genişliği ve göğüs kafesi genişliği için en önemli şeylerden birincisi genetik, ikincisi ağır kilo ile çalışmak...
Hocam ne aforozu estağfurullah, omuz genişliğinde sıkıntı yokta göğüs gelişmiyor bugün salonda biriyle tanıştım oda buradan görürse yazar canlı gördüğü için vücudumu onun dediği omuz çatımın genişliğinden göğüs zor doluyor dedi yani omuz hızlı büyüdükçe göğüsün kapatması gereken mesafe daha çok arttığı için göğüs küçük duruyor galiba.
Ostrojen hormonu al vucuduna fazlasiyla :) bir arkadasimda da vardi boyle bir sorun bu sekilde az da olsa duzeltmisti.
O iş biraz sakat hocam.

Up. Sorunum devam ediyor. Arkadaş 2 ay oldu başlayalı hiç mi gelişmez şu göğüs, önerisi olan yok mu?

BvRXaM.jpg

Ağır kilo ile hissederek çalışmanı öneriyorum ben, göğüs çalıştırdığın zaman iyice o bölgeyi yakmayı dene. Hareketlerde negatifleri yavaşlatarak kasın direnç altında kaldığı süreyi artır, hızlı yapacağın 12 tekrar yerine hissederek, kontrollü bir şekilde yaptığın 8 tekrar hem kuvvet açısından hem hacim açısından daha faydalı olacaktır. Dumbell fly veya cable crossover mutlaka göğüs idmanında bulundur, ayrıca bu tür açış hareketlerine yarım tekrarlarla kasları şaşırt. Haftada birden çok defa göğüs bölgeni çalıştır, en önemlisi de, doğru formda yapmaya özen göster. Doğru formda yapılmayan bir açış veya press hareketi ile stresi göğüsten daha çok omuzlarına veya triceps bölgesine yüklemiş olursun. Kolay gelsin. :)

Back
Yukarı