bak şu ana kadar ben bilek güreşinde kimseye yenilmedim lisede okulun en güçlü
çocuğunu bile yenerdim ki 58 kg iken şu an 70 kg yim
şöyle diyim bilek güreşinde güç önemlidir ama hızda önemli dir yane güç/hız orantısıyla alakalı
yane güç dediğimiz şeyi sayı oalrak alırsan
diyelim karşındaki adamın gücü 200 senin gün ise 150
ama sen başladığın anda 0.6 saniyede 70 güç verebilirken adam daha 50 güç verebiliyor
yane araba gibi düşün sen daha hızlı kalkan bir arabasın ama tabi güçte önemli hızda
ikisininde oranlı olması lazım genetik ise şurada devreye giriyor aynı kg ve kas oranında da
olsan herkesin kaslarının tendonlarının kasılması aynı olmayabiliyor bundan sonrası ise
tekniğe giriyor bazı teknikler var
örneğin rakibinin gücünü kesmek, bu teknik ilen karşındakinin dirseğini masadan kaldırmaya çalışıcan yane kolu tabiki kalkmayacak (kolunu direk kaldırabiliyorsan bilek güreşi esnasında aranızda büyük güç farkı var demektir zaten ) yane kalkmasa bile gücü büyük oranda kesilecek çünkü gücünü aldığı yeri engellemiş olacaksın böylece hemen kolunu yatıracaksın (ama kendine doğru çekerek böylece bicepsinden aldığı gücü keseceksin ) böyle uzun uzadıya anlatıyorum ama bunu saniyeden kısa bir sürede yapman gerekir
2. teknik
bu tekniği örneklemek gerekirse koltuğu yerinden oynatmaya çalıştığını düşün ortadan itersen zor hareket eder ama kenarlarından hareket ettirirsen kolayca hareket ettirirsin aynısını rakibine uygulayacaksın bunu yapabilmek için baş parmağından gücü vermelisin yane bileğini bükmelisin üstten ( bilek bükmek yok derler öyle bir şey yok bilek güreşinde bilek bükülür yanlız müsabaka başlamadan bükmek yasaktır başladıktan sonra bükülür )
3. teknik
diyelim ki bicepsin çok iyi kolundan çok iyi güç alabiliyosun karşındaki ise genetiği ve
bilekleri senden daha iyi bu sefer gücü bicepsine yönlendirmelisin bunu nasıl yapabiliriz
rakibinin elini barbell gibi düşünmelisin yane öyle bir pozisyona getireceksin ki elini
az önce bilek bükmek ten bahsettim ya burda adamın elini senin elini bükecek şekle getirmelisin
yane elinin tersi adamın yüzüne bakacak şekilde sonra barbell curl yapar gibi kendine
çekeceksin gene kolu sana doğru geldiği zaman gücü kesilecek ve hemen yatıracaksın
bu teknikleri tek olarak düşünme hepsi saniyeler içinde oluyor yane bunlar teorik bilgiler
pratikte o kadar kolay olmuyor eğitmeninden öğrenmek lazım ben eğitmeninden öğrenmedim
ama okulda o kadar bilek güreşi yapardık ki yapa yapa kaptım

bide genetik olarakta bu
işte iyiysen karşındaki bilek güreşçisi değilse rahatlıkla yenebilirsin
bak sadece bilek güreşini anlattım ne kadar incelikleri var birde güreş falan yane bunlar hep
teknik