Futbol Topuna Nasıl Daha Sert vurabilirim!

Bacak Çalışıyorum ama Bacak Şekli için Değil Futbol Çok sık oynarım.Topa daha hızlı daha sert nasıl vurabilirim.

Body salonuna gidiyorum bunun için hangi program ile nasıl çalıştırmam lazım?

Sahada kondüsyonu sağlamak için ön ve arka bacak kasları, baldır, ayak bileklerinin güçlü olması gerekir. Şut çekerkende kalça ve popo kasları çalışır. Aşağıya yazacağım hareketleri uygun setlerde çalışmanı öneririm.

Squat, Leg press, Lyıng leg curl, Leg Extensıon..

İki eline dambıl alarak sıçrama..

Bunların yanında calf de çalışmalısın. Onunda nasıl yapılacağı bellidir zaten.

Kaptan tsubasadan örnek vereyim :D Kojiro Hyuga deniz dalgalarına karşı şut çekiyordu sürekli önce dalgaları tekmeliyordu sonra topa vurarak dalganın içinden geçirmeye çalışıyordu :D ve sonuç : Neo Tiger Şut :D:D

birşeyi çok hızlı hareket ettirmek istiyorsan merkezine güç uygulamalısın topunda merkez noktası ortası olduguna göre merkez noktasına ortalama bir güç uygularsan top hızlanır ve dogal olarak sert şut atmış olursun fizik işte bi işe yaramaz derler ama yarıyor bazen

yani topa vurmanın tekniğinde değilim:)
Ama güçsüz bir ayaklada istediğin kadar taktik vur.Anca frikik yada kale içindekileri atarsın uzak güçlü şutlar için yani o yüzden nasıl bir güçlü bacak

Sahada kondüsyonu sağlamak için ön ve arka bacak kasları, baldır, ayak bileklerinin güçlü olması gerekir. Şut çekerkende kalça ve popo kasları çalışır. Aşağıya yazacağım hareketleri uygun setlerde çalışmanı öneririm.

Squat, Leg press, Lyıng leg curl, Leg Extensıon..

İki eline dambıl alarak sıçrama..

Bunların yanında calf de çalışmalısın. Onunda nasıl yapılacağı bellidir zaten.

İki eline dambıl alarak sıçrama... bu hareket hangi kas grubunu çalıştırıyor ve faydası ne acaba. calf fln mı? ben de futbolla ilgileniyorum da.

Back
Yukarı