Full body program

Ben bu sporda yeniyim yaklaşık 40 gündür yapıyorum 188 boy 91 kilo yaş 17 biraz yağlı bir vücudum var yeni olduğum için kendime bir program yapamıyorum bana program yapabilecek olan var mı acaba ama şuan yeni olduğum için squat deadlift gibi hareketleri yapamam fullbody program istiyorum ama ikiye ayrılmış şekilde mesela ilk gün göğüs biceps sırt ikinci gün omuz triceps bacak gibi yardımcı olursanız çok sevinirim

SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

O dediğin senin Split body program istediğin full body dediğin tüm vücüdu bir gün içinde çalıştırırsın

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Öyle yada böyle program arıyorum yani hangisinde daha çok gelişebilirsrm full body de hepsine 1 hareket az olur

SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Yeni başlayanlar için örnek full body programı

Squat
Bench Press
Bent-Over Row
Barbell Omuz Presses
Stiff-Legged Deadlifts
Barbell Curl
Calf Raise

İlk hafta 4 seti 8 tekrarla,
İkinci hafta 4 seti 9 tekrarla,
Üçüncü hafta 4 seti 10 tekrarla,
Dördüncü hafta 4 seti 11 tekrarla,
Beşinci hafta 4 seti 12 tekrarla yapın.

https://ivannikolov.com/calculators/rep-max-calculator/

Bu siteyi kullanarak her hareket için 10rm değerini hesaplatıyorsun ve ilk antrenmanı bu agirlik üzerinden yapıyorsun.

Haftada, art arda olmayan 3 gün antrenman yapacaksınız. İlk antrenmanınız ağır antrenman. İkinci antrenmanınız orta antrenman, ağır setler için %10 düşük ağırlık kullanacaksınız. Haftanın final antrenmanı ise hafif antrenman olacak, ağır setler için %20 düşük ağırlık kullanacaksınız.

Her hareket için ağır setlerinizin 1/4'ü ile hafif bir ısınma yapın. Sonra ağır setlerinizin 1/2'si ile orta ağırlıkta bir ısınma yapın. Sonra aynı ağırlığı kullandığınız 2 tane ağır set yapın. Her hareket için bir başlangıç ağırlığı seçin ama hafif başlayın."

Forumdaki fullbody program iskeleti adlı konudan alıntıdır. En az 3 döngü yaptıktan sonra programda değişiklik yapılması tavsiye ediliyor.
Squat ve deadlift en önemli hareketler. Ağırlıksız bir şekilde doğru formda yapmayı öğrenmen gerekiyor

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Back
Yukarı