%1'lik yag oranina bir örnek de ben vereyim..
IFBB Pro Andreas Münzer'in öldügünde ki yag orani %1,4 idi.
Zaten kendisi de sürekli define kalma piskolojisine girdigi icin ölümünü hazirladi. Kani o kadar katilasmis ki artik damarlardan akmiyordu. Gerci evinin bodrum katinda kendi kurdugu bir kimyasal laboratuvar oldugu ve sayisiz ilaclari üzerinde denedigi de biliniyor. Ancak %1 lik yag oraniyla hic bir insan uzun süre yasayamaz cünkü vücudun herseye oldugu gibi yaga da ihtiyaci vardir.
Fruktoza gelince.. Meyvenin saglikli yanlarini saymaya gerek yoktur. Icinde vitaminlerin en bol bulundugu besindir. Takviye multivitamin haplari falan hikaye geliyor bana. Cünkü suna inaniyorum ki meyvenin icinde o vitamini vücutta tutacak, emilimini hizlandiracak, optimum derecede vitamindan faydalanmayi saglayacak baska maddelerde vardir icinde..nasil ki bir elma dalindayken bile o vitaminleri depolayabiliyorsa vücutta da depolayacak..
burada bahsedilen konu meyvenin kendisi degil aslinda, idmandan sonra vücudun katabolik hali.
Amac idmandan sonra bosalan glikoz depolarini doldurmak oldugu icin glisemik endeksi cok yüksek besinler tüketmek gerekir. Bir baska deyisle kan glikozunu en hizli sekilde yükseltmek gerekir...
Glisemik endeks ise rakamlarla ölcülür. Idmandan sonra tavsiye edilen glisemik endeks 100 civarindadir.
Buna göre yabanci bi sitedin aldigim bilgiye göre bazi besinlerin glisemik endeksleri söyle
Meyve
Karpuz 75
Balkabagi 74
Kuru Üzüm 64
Muz 62
Portakal 40
Elma 39
Glikozlar
Maltoz 105
Glikoz 100
Nisasta 95
Bal 87
Sakarin 59
Laktoz 46
Fruktoz 22
Süt Ürünleri
Yogurt 36
Tam yagli Süt 34
1,5 yagli Süt 32
Diger 30
Ben idmandan sonra ki protein shakein icine her zaman dextroz koyarim. onun da glisemik endeksi 100-105 civari.. dextroz üzüm sekeri oluyor. Yani %100 üzüm suyu bulursaniz onda da sakinca yoktur.
saygilar
Son düzenleme: 27 Haziran 2008
ifsygn, İshak01, face1tr ve diğer 5 kişi bunu beğendi.