Front Squat Problemi

front squat yaparken bar omuzlarımı çok acıtıyor bugün spordan sonra baktım barı koyduğum yerde iz çıkmış kıpkırmızı olmuş zaten hareketi yaparken de setlerde daha bacağım bitmeden omuz yüzünden setleri bırakmak zorunda kaldım, front squatı overhead pressin başlangıç pozisyonunda barı tutup aşağı inip çıkarak yapmayı da denedim onu yapınca da bileklerim bacaklarımdan önce pes etti.

Ne önerirsiniz arkadaşlar, front squatı siz nasıl yapıyorsunuz, front squatı nasıl yapmalıyım ki bu sorunlar yaşanmasın?

Front squatta tam dik durman gerekiyor bu biraz esneklik ve üst sırt kaslarinin kuvvetiyle de alakalı. Hafif kambur durunca barin ağırlığı bileğine biner. Ancak senin bileğinde sıkıntı yok galiba ağrın omuz bölgende. Aklıma bir tek ön omzun yeterince gelismedigse direkt kemiğe baski yapmasi geliyor.

Bileginde agriyorsa yeterince dik duramiyorsun demek

Front squatta tam dik durman gerekiyor bu biraz esneklik ve üst sırt kaslarinin kuvvetiyle de alakalı. Hafif kambur durunca barin ağırlığı bileğine biner. Ancak senin bileğinde sıkıntı yok galiba ağrın omuz bölgende. Aklıma bir tek ön omzun yeterince gelismedigse direkt kemiğe baski yapmasi geliyor.

Bileginde agriyorsa yeterince dik duramiyorsun demek
hocam bölge olarak üst göğüs ve yan omuzun sonundaki kemiğe geliyor yani oralar kızarmıştı eve geldiğimde, bilek sorunu hareketi overhead pressin başlangıç pozisyonunda barı tutup squat yapmaya çalışınca yaşadım

bir de ben cross tutuş front squat yapıyordum ondan da oluyor olabilir mi

hocam bölge olarak üst göğüs ve yan omuzun sonundaki kemiğe geliyor yani oralar kızarmıştı eve geldiğimde, bilek sorunu hareketi overhead pressin başlangıç pozisyonunda barı tutup squat yapmaya çalışınca yaşadım

Cross tutuşda dengeyi kurmak çok zor olur. Önerim size wrist straplardan alın front squatta kullanin bileğin ağrıma olayı azalıyor. Bir süre sonra zaten bilek yeterince esniyor artik kullanmaniza da gerek kalmıyor. Bu şekilde normal clean tutus yaparsınız.

Ancak cross tutusla ilgili oldugunu sanmıyorum. Candito nun front squat nasil yapılır videosunu bence izleyin. Formunuzda yanlislik olabilir.[DOUBLEPOST=1498328900][/DOUBLEPOST]

Cross tutuşda dengeyi kurmak çok zor olur. Önerim size wrist straplardan alın front squatta kullanin bileğin ağrıma olayı azalıyor. Bir süre sonra zaten bilek yeterince esniyor artik kullanmaniza da gerek kalmıyor. Bu şekilde normal clean tutus yaparsınız.

Ancak cross tutusla ilgili oldugunu sanmıyorum. Candito nun front squat nasil yapılır videosunu bence izleyin. Formunuzda yanlislik olabilir.

Back
Yukarı