Front squad,

münzevi

forum Kurdu
S.a. arkadaşlar,
Esneklik açısından hiç nasibi olmayan bir adam olduğumdandır ki squat barını sırtıma aldığımda ellerimle tutamıyorum, yani ellerim geriye gitmiyor, az buz zorlamadım, olmuyor. :)
Bunun üzerine front squad yapmaya başladım. Başlayalı birkaç hafta oldu, her hafta hafif hafif artırarak gidiyorum, pek bir sorun yok gibi.
bodybuilding forumlarında biraz baktım, olumsuz bir şey söyleyen göremedim. Hatta olumlu yönleri açısından quadlara daha fazla vurması, alt sırt problemleri olanlar için daha güvenli olduğu filan da yazıyordu.
Emin olmak için bir de forumdaki bilgili arkadaşlara danışayım dedim, front squad'ı nasıl bilirsiniz???

Tutuş da aslında bir başka sıkıntı. Odun gibi sert olmanın bir başka sıkıntısı. :)
Halterciler gibi tutamıyorum, yine bileklerim geriye doğru esnemediği için. O yüzden çapraz tutuşu tercih ediyorum. Ancak, youtube'da antrenörlerin hazırladığı videolara bakarken bir tane antrenörün birkaç sebepten dolayı çapraz tutuşu önermediğini gördüm. Bunun yerine halterci tutuşunu strapla daha yukardan (dirseklere baskıyı azaltmak için) yapılmasını tavsiye ediyordu. Aklımda bu da var, bir strap temin edince bunu da deneyeceğim.

Tutuş da aslında bir başka sıkıntı. Odun gibi sert olmanın bir başka sıkıntısı. :)
Halterciler gibi tutamıyorum, yine bileklerim geriye doğru esnemediği için. O yüzden çapraz tutuşu tercih ediyorum. Ancak, youtube'da antrenörlerin hazırladığı videolara bakarken bir tane antrenörün birkaç sebepten dolayı çapraz tutuşu önermediğini gördüm. Bunun yerine halterci tutuşunu strapla daha yukardan (dirseklere baskıyı azaltmak için) yapılmasını tavsiye ediyordu. Aklımda bu da var, bir strap temin edince bunu da deneyeceğim.

aslinda halterci tutusu daha kolay, denge bakimindan. Benim ilk basda bileklerim acayip ariyordu ama insan sonra alisiyor :)

Back
Yukarı