Saygın TACER
Üye
selam ben 180 boyunda 74 kilo 19 yaşına (94 ocak ayı) yaşındayım şimdiye kadarda pek spor deneyimim almadı.karın ve bel kısmı biraz yağlı ve vücudum hiç sıkı değil.Üniversiteyi kazandıktan sonra hemen spor salonuna kayıt oldum ama salonda da sizinle ilgilenen bireysel bir eğitmen yok maalesef :/. spor salonunda -https://www.bodyforumtr.com/vbforum/spor-salonlar-1-ve-2-t25726.html- resimdeki aletlerin çoğu var olmayanlarında bir kısmı var.Şimdi gelelim esas sorumuza
.Benim 15 hazirana kadar sürem var sonrası tatil zaten
.Ben bu dönemde(yaklaşık 4 ay) nasıl bir program takip etmeliyim ki vücudum kendini toparlayıp kısmende olsa şekle girebilsin çünkü biliyorum vücut geliştirme için 4 aylık dönem çok kısa onun için benimde amacım vücudumun sıkılaşması ve şimdikine göre daha fit bir görünüm alması (göbekteki yağı da yakıp biraz kol kası da yaparsam süper olur tabi
ama vücudumun dengeli gelişmesini istiyorum tabi
).1. sorum bu şartlar için nasıl bir program önerirsiniz??(spor salonunda yüzme havuzu ve saunada var bunlarında antrenmana bir yararı olur mu acaba??)2. sorum ben genelde sabah erken saatlerde gidiyorum 7-8 gibi.Spora gitmeden önce neler yemeliyim.spor yaptığım dönemde yememe nasıl özen gösterebilirim (sonuçta öğrenciyim evde her zaman yemek olmuyor
) ek besinlere,ilaçlara falan ihtiyacım olur mu???3. sorumda esneme hareketleri ile ilgili
.Bana yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler
dumbelllls