Forumda aktif üyeler azalıyor ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NacHo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

NacHo

Üye
Forumda bişey dikkatimi çekti eskiden foruma günlük en az 400 mesaj atılıyodu bugün günlük atılan mesajlara bakıyorum 250 civarı mesaj anca atılıyo. Hemde forumun en aktif olması gereken yaz aylarında günlük mesaj sayısının bu kadar düşmesi enteresan. Kışın bu mesaj sayısı belki daha da düşecek forum kendini yitirmeden buna önlem alınması lazım.

Düşüncenizin aksine kışın bu sayı düşmez, aksine artar. Yaz mevsimi hem öğrenciler hem de çalışanlar için tatil dönemi olduğundan bu dönemde internete ayırdıkları süre önemli oranda düşer. Kışın herkes işine, okuluna başlayıp ev düzenine dönünce mesaj sayısı da artar.

benim bildiğim eskiden yazlıkçıda olsa yaza yakın ve yaz aylarında forumun mesaj sayısı artıyodu en azından sabit kalıyodu düşmüyodu. Ben geçen yaz bu kadar az mesaj atıldığını hatırlamıyorum mesaj istatistiki adminler daha iyi bilir onlarda bilgi verirse iyi olur.

Evet moderastonda sıkıntılar oluyo bazen olayın dozunuda kaçırabiliyolar ;) . Bu tutum foruma yeni katılanları ve forumdaki üyeleri küstürmüş olabilir. Forumun biraz daha özgürlükçü olması katılımı arttırabilir. Moderasyonda kuralların milimi santimine uygulanması yerine duruma göre insiyatif kullanabilmeli.

Bir yıl önce bu başlık altında yönetime forumun aktifliğini kaybetmeye başladığını bildirmiş , forum canlılığının artması için önlemler alınması gerektiğini söylemiştim. Bugün geldiğimiz noktaya baktığımda forum istatistikinden takip edebildiğim kadarıyla günlük mesaj ortalaması dip yaparak 100-150 civarlarına düşmüş durumda.

Önümüz kış dönemi umarım istatistikler olumlu yönde artış gösterir.

bu istatistiki bilgilere nasıl ulaştınız?
nerde yazıyor?

Hiçbir somut delil ve gerekçe olmadığı halde sırf Sui Zan ile (Belki hukuk dili bilmeyenler vardır, Kötü Niyet güderek demektir) , kışkırtma ve hedef saptırmalara kapılarak insan cezalandırılan bi forumda insanlar neden mesaj atsın ki ? Bi forum düşünün ki bünyesinde insan banlatmak için yarışan bir grup kurulmuş. Forumda tekel kurmak için sağa sola saldırıyor istediği konuyu trollüyor , saldırıyor , hakaret ediyor. Yönetimin ya eli kolu bağlı yada daha derin mevzular var işin içinde. Herneyse adalet boşluğu olan bi kurumda bu boşluğu dolduracak birileri elbette çıkması doğaldır. Fakat bu insanlarda "kendi adaletini" tatbik ederler. Hasıl-ı Kelam Hz. Ömer (R.A.)'ın dediği gibi "Adalet Mülkün Temelidir" . Adaletin çöktüğü bi kurum yok olmaya mahkumdur.

kötü niyete kışkırtmaya kapılan kimmiş?
örnek verebilirmisin?
yoksa bu iftiraya girer kanımca

kötü niyete kışkırtmaya kapılan kimmiş?
örnek verebilirmisin?
yoksa bu iftiraya girer kanımca

bokks son açtığım (ama silinen) konuda mevzuyu anlatmıştım. Tahminim o konuyuda sen sildin. Yani ne demek istediğimi sen çok çok iyi biliyorsun zaten. Şimdi tekrardan detaya girmeye gerek yoktur. He iftira deyip üstte çıkmak her hata vaya yanlış yapanın doğasında vardır. Hatasını kabullenip bundan ders çıkaran erdemli insanlar müstesna tabiki. Yönetime iftira atılıyor , polemiğe giriliyor vesayir bahanelerle üye banlamaya zemin hazırlama seçenekleride 2. plandadır tabiki. Fakat banlanmaktan korksaydım zaten olan biteni sineye çeker laylaylom takılmaya devam ederdim. Zaten banlanıp banlanmamak çok bi anlam ifade etmiyor bunları baypass etmek çok basit şeyler.

Neyse olan olmuş biten bitmiş , benim amacım başkaları hata veya yanlış kurbanı olmasın. Yönetim kendi içinde objektif özeleştirisini yapsın , önyargılardan sıyrılsın. Biz hata yapmayız , biz tüm hatalardan , yanlışlardan münezzehiz deyip kendini tanrı misali kusursuz varlıklar statüsüne çıkarmaktan vazgeçsin. Hatalar insanın doğasında olan şeyler. Önemli olan bunları tespid edip pozitif manada tecrube kazanmaktır.

Kimseyi banlamaktan hoslanmayiz herkesi kazanmak isteriz
Kimsenin gazinada gelmeyiz
Iyi forumlar

bu istatistiki bilgilere nasıl ulaştınız?
nerde yazıyor?
boksbody forumun yanında istatistik bölümü var orda günde kaç mesaj atıldığı yazıyor. İstatistikleri oradan takip ediyorum. Gerçi son zamanlarda oda düzgün işlemiyor. Gece saat birde baktım 300 küsür mesaj atılmış yazıyordu. Bir saatte bu kadar mesaj atılması imkansız.

Back
Yukarı