selam arkadaşlar, stronglifts 5x5 çalışıyorum. yeni başlayanım. core bölgesi güçlendirmesi çalışıyorum. stronglift 5x5 olduğu için her antrenmanda ağırlık 2.5kg artıyor bu yüzden formları doğru oturtmam lazım. farklı bir ortamda 2 arkadaşa daha sordum, sağolsun yardımcı oldular. ancak bir elin nesi var iki elin sesi var diye, sizlere de form videolarımı sunuyorum.
bu günün antrenmanı, squat-bench press-bent over row idi. ben squat ve bent over row formunu oturtmak istiyorum. geçmişte bu iki hareketi hiç yapmamıştım, bu yüzden çok fazla bozukluk olduğu belli.
ağırlıklar hafifken nizami olarak oturtayım ki ileride sakatlık çıkmasın.
videolar:
squat:
bent:
bent over da belim biraz kambur kalıyor henüz tam doğrultamadım. bu halde sakatlanabileceğimi söylediler ki tırstım, daha doğru yapmam gerek. ancak ilk başlangıç olarak, halteri alışım yanlış mı? Anladığım kadarı ile bent over row, yarım deadlift gibi başlıyor daha doğrusu deadlift gibi başlayıp tam belden dönüş noktasına gelinince deadlift orada son buluyor ve dirseklerden çekiş başlıyor. doğru mu algılamışım?
yorumlarınızı bekliyorum. teşekkür ederim.
bu günün antrenmanı, squat-bench press-bent over row idi. ben squat ve bent over row formunu oturtmak istiyorum. geçmişte bu iki hareketi hiç yapmamıştım, bu yüzden çok fazla bozukluk olduğu belli.
ağırlıklar hafifken nizami olarak oturtayım ki ileride sakatlık çıkmasın.
videolar:
squat:
bent over da belim biraz kambur kalıyor henüz tam doğrultamadım. bu halde sakatlanabileceğimi söylediler ki tırstım, daha doğru yapmam gerek. ancak ilk başlangıç olarak, halteri alışım yanlış mı? Anladığım kadarı ile bent over row, yarım deadlift gibi başlıyor daha doğrusu deadlift gibi başlayıp tam belden dönüş noktasına gelinince deadlift orada son buluyor ve dirseklerden çekiş başlıyor. doğru mu algılamışım?
yorumlarınızı bekliyorum. teşekkür ederim.