Flavor wave pisirme fırını (tenceresi)

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve Reddie tarafından 29 Haziran 2009 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 23 üye.
  1. mady44
    Offline

    mady44 Üye

    Katılım:
    4 Şubat 2009
    Mesajlar:
    132
    Beğenileri:
    64
    Ödül Puanları:
    0
    Arkadaşlar ürün hakkındaki yorumlarımı aşağıda aktarıyorum;

    1) Lezzet : Genel olarak fırında yemek yapmayı ne kadar biliyorsanız o kadar lezzetli oluyor denebilir, yani nasıl ki normal fırına kırmızı eti direkt olarak koyduğunuzda kuru yavan birşey çıkıyor, aynı şey bunda da geçerli, üstünden sular akan muhteşem bir biftek vermiyor. Barbekü veya domates sosu gibi kombinasyonları etin içine/üstüne sürdüğünüzde normal bir yemek oluyor. Ben bekar bi insan olarak zaten çok lezzetli yemekler yapmadığımdan ekstradan kötü gelmedi ancak anne veya hamarat bir eş yemeği yiyen arkadaşların bunda yapılan herhangi bir yemeği beğeneceklerinden şüphem var.

    2) Hız : Gerçek hayalkırıklığım bu oldu, pişirme süreleri beklediğimden uzunmuş. Örneğin beyaz eti en azından tavayla aynı sürede pişireceğini düşünmüştüm ancak 200 gr. tek parça tavuk göğsü yaklaşık 20 dakikada pişiyor, kırmızı ette ve porsiyon miktarı büyüdükçe süreler artıyor. Tam bir tavuk pişirecekseniz 40 dk-1 saat civarı sürüyor. Fırın gibi önceden ısıtılmaya ihtiyaç duymaması ve 200-250 derecelik ısıya çabucak çıkması artıları. Tabii eti çoğu yemekte çevirmeniz gerekmeyeceği için içine atıyorsunuz, diğer yapacaklarınızla uğraşıp zaman da kazanıyorsunuz.

    3) Pratiklik : Kullanım esnasında cam yüzeyler çok ciddi sıcaklıklara ulaşıyor, böyle ufak bir güvenlik riski var. Temizliğini yapmak ise kolay, içine deterjanlı su koyuyorsunuz, yıkama tuşuna getirince hava akımıyla o suyu döndürüp kendi kendini temizleyebiliyor, ya da cam bölüm kolayca çıkıp bulaşık makinesine atılabiliyor. Yemeği farklı yüksekliklerde pişirmek için yanında 2 tane alçak ve yüksek raf da geliyor. Hacmi geniş olduğundan alt rafta et, üst rafta patates pişirip akşam yemeğinizin tamamını bu ürünle hazırlayabiliyorsunuz.

    Sonuç : Evinde fırını olanların alması gereksiz bence, normal fırında sadece biraz daha uzun süreyle daha leziz yemek yapılır, yemek ısıtmak için kullanmak isteyen varsa 3te 1 fiyatına mikrodalga alabilir. Yüksek fiyatı (250 tl) fiyat/performans oranını oldukça düşürüyor, eğer 100 TL daha ucuz olsaydı sağladığı kolaylıklara değer diyebilirdim ancak bu fiyata daha iyisini beklerim.

    Sorularınız olursa cevaplamaya çalışırım, herkese iyi çalışmalar.
     
    Reddie, inTimiDaToR, burakula01 ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  2. enigma06
    Offline

    enigma06 Üye

    Katılım:
    11 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    3
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Tam bir hayal kırıklığı oldu bizim için... :(
    Selamlar
     
  3. burakula01
    Offline

    burakula01 Üye

    Katılım:
    1 Şubat 2007
    Mesajlar:
    783
    Beğenileri:
    190
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İsT
    Bu ürünü bende almayı düşünüyordum,
    ama mady44 yorumlarını okuyunca vazgeçtim açıkcası,
     
  4. drgülsüm
    Offline

    drgülsüm Üye

    Katılım:
    22 Eylül 2009
    Mesajlar:
    1
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    merhaba arkadaşlar ben 3 gün önce sinbo marka aynı özelliklere sahip fırın aldım .öncelikle söyleyeyim memnunum .özellikle donmuş ürünlerde harika sonuç alınıyor hatta benden gören 2 arkadaşım daha aldı hemen .migrosda hemde 60 tl ye.donmus pizza pişirdim patates yaptım az yağ ile gayet güzel oldu. az önce de biftek yaptım hazır ızgara harcı ile fırında yaptıgımdan güzel oldu.60 tl ye fritöz niyetine bile alınır bence ama tabii ki 250 tl verilmez .donmuş pizzayı 7-8 dk da yapıyor.Tavuk ve hamur işi daha denemedim . tarif arıyorum bakalım nasıl olacak
     
    Reddie ve inTimiDaToR bunu beğendi.
  5. mady44
    Offline

    mady44 Üye

    Katılım:
    4 Şubat 2009
    Mesajlar:
    132
    Beğenileri:
    64
    Ödül Puanları:
    0
    Fırın torbasina bir miktar sevdiğin baharat +çok az sulandırılmış barbekü sos+ istediğin kadar tavuk kanadı = en baba restoran halt etmiş güzellikte kanatlar.

    Fırın torbası kullandığın için ürün kirlenmemiş de olacakthums:
     
  6. DeliKase
    Offline

    DeliKase Üye

    Katılım:
    22 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    112
    Beğenileri:
    59
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    arkadaşlar bu ürünle pişen yiyeceklerin besin değerlerinde kayıp oluyor mu?
     
  7. rsxer
    Offline

    rsxer Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2009
    Mesajlar:
    341
    Beğenileri:
    72
    Ödül Puanları:
    38
    ahahahah bunun reklamını izledimde mr t pişirdikçe yiyordu sürekli :D bilmiyorum mikrodalga ve bunun gibi hızlı pişiren şeylerden kaçınmak lazım
    yemeğin en iyisi geç pişendir :) neden kömürde döner tercih edilir ve daha pahalıdır mesela :)
     
  8. Reddie
    Offline

    Reddie Üye

    Katılım:
    8 Ekim 2005
    Mesajlar:
    1.214
    Beğenileri:
    388
    Ödül Puanları:
    93
    tum tavuk 1 saatte pisiyormus. hizli mi sence =)
     
  9. bulgaryus
    Offline

    bulgaryus Üye

    Katılım:
    8 Nisan 2010
    Mesajlar:
    41
    Beğenileri:
    19
    Ödül Puanları:
    0
    Benim amcamlar bundan almış bir tarafını iyi bir tarafını kötü içinide çok az pişiriyormuş buzlu pişirebilio ama o ıı:s
     
  10. rsxer
    Offline

    rsxer Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2009
    Mesajlar:
    341
    Beğenileri:
    72
    Ödül Puanları:
    38
    tv de sürekli reklamını verip satmaya çalışılan ürünler bana pek inandırıcı gelmiyor :)
     
  11. miniks
    Offline

    miniks Üye

    Katılım:
    30 Mart 2010
    Mesajlar:
    10
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    bır arakdas satın almıs yorum yapmıs bende yorum yapıyım. bu urunu ılk cıktıgında almıstım. keısnlıkle arkadasa katılmıyorum. pısırmede acele ettıgınden etı kurutmus sanırım.

    200derece nın uzerınde pısırme yapmıyorum. tavuk gogsu 25 dkaıka da pısıyor ama ınanın haytınızda boyle bırsey yememıssınızdır. gogsu kestıgımde ıcınden su cıkıyor ve et pamuk gıbı bogazıma durmuo. butun tavuk 200derece 1saat 10 dakıka da pısıyor. cevırme yapan yerler de 1saat50 dakıka da pısıyor. ve onlar cozulmus tavuk koyuyorlar ben ıse buzluktan cıkardıgım gıbı koyuyorum.

    t-bone(dana pırzola kemıklı) kesınlıkle muazzam oluyor 200derece 40dakıka ıcı pembe ve sulu.

    patetes ve sebzeler cabası. yanlız kızartma yapıcaksanız patesteslerı 2 tatlı kasıgı sıvı yag ıle elınızle karsıtırın. oyle koyun. yag eklemeden kızartma olmuo. tabı 2 tatlı kasıgı sıvı yag problem deıl sonucta yagın ıcınde yuzen kızartma yapmıyoruz. bu da avantajı. ve ınanın 2 tatlı kasıgı yag ıle muazzam kızartma yıyorsunuz. sonuc mukemmel dıyebılırım.

    bunun yanında sınbo yumurta pısırme makınasını da onerebılırım kesınlıkle gozunuzu kırpmadan satın alabılırsınız.

    flavour wave - 190tl
    sınbo yumurta - 18tl :)
     
    DeliKase bunu beğendi.
  12. ozguraksoy9134
    Offline

    ozguraksoy9134 Üye

    Katılım:
    22 Ekim 2011
    Mesajlar:
    3
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Reklam Yasak! - SCHWARZXXL
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 23 Ekim 2011
  13. Danny Boy
    Offline

    Danny Boy Yeni Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    3.251
    Beğenileri:
    8.716
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Medical Laboratory Technician-Public Relations Spe
    Yer:
    İstanbul-Скопје-Београ&#1076
    daha ılk mesajında reklam yapan arkdaslar cıdden komıksınız

    urunu bende kullandım

    3 yıl once makedonyada oldukca uygun bır fıyata almıstım bunu bır sloven sıteden .

    oncelıkle patatesı falan ıyı pısırıyor ama tavugu ve etı cok kotu pısıryor ve hıc de sulu falan degıl kupkuru bır et yapıyor

    vejan olduktan sonra ısıme yaradı ama patates-mısır falan ıyı pısıyor ıcınde
     
  14. Karakaş
    Offline

    Karakaş Üye

    Katılım:
    28 Eylül 2011
    Mesajlar:
    582
    Beğenileri:
    1.704
    Ödül Puanları:
    103
    Gerçekten çok komiksiniz. İnsanları aptal sanıyorsunuz herhalde.
     
  15. turkec
    Offline

    turkec Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2011
    Mesajlar:
    29
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    0
    yahu su pilavı buharlı pısırıcıde nasıl yapıyoruz bı yardım edın lutfen dırek pırıncı sepetemı koyuyoruz gıttım aldım tefalden bı saattır mındar ettım prınclerı:D
     

Sayfayı Paylaş