Fitness Programım Nasıl

2 aydır fitness ile uğraşıyorum. Programmdaki yanlışlarımı düzeltirmisiniz ekleme veya çıkarmalar yapıp düzeltirseniz sevinirim. Veya daha iyi program tavsiyelerinizi bekliyorum.

Göğüs :
- Incline bench press
- Barbell bench press
- Flat dumbbell flyes
- Barbell decline bench press
- Pullover
----------------------------------------------------------------
Ön Kol :
- Barbell Curl
- Concentration Curls
- Dumbell Curls
- Dumbell Preacher Curls
Sırt ve Kanat :
- Lat Pulldown
- Back Lat Pulldown
- Pull Down Behind The Neck
- Straight Arm Pulldown
- Seated Wide Grip Cable Row
Triceps :

- Lying triceps extension
- Long Cable Triceps Extension
- Close Grip Bench Press
- Triceps Rope Pushdown
Omuz :
- military press
- DUMBBELL ALTERNATIVE FRONT RAISE
- BENT OVER SIDE LATERAL RAISE
- BARBELL PRESS BEHIND NECK
Trapez :
- Barbell Close Grip Upright Row
- Dubmell Shrug
- Barbell Shrug
Bacak :
- Leg Press
- Leg Extension
- Lying leg curl
- Squash
- Spor salonunda bir alet daha vardı ismini bilmiyorum. Oturup ayaklarımızın uçlarını bir yere koyup hızlı hızlı bir aleti sallıyoruz. Bilen varsa sevinirim.

1. Gün ( Pazartesi ) Göğüs - Ön Kol
2. Gün ( Çarşamba ) Sırt ve Kanat - Triceps
3. Gün ( Cuma ) Omuz - Trapez
4. Gün ( Cumartesi ) Bacak

Pazartesi günü için Barbell Decline Press i ve Concentration Curls u çıkarmalısın. Sırt kanat gününde yer alan Back lat Pulldown ile pulldown behind the neck aynı hareketlerdir ve Normal Lat pulldown yaptığın için bunlara ihtiyacin yok . Bu hareket yerine Lat Pulldown dan sonra Dumbbell Rowing koyabilirsin. Triceps için çok fazla hareket var . Hareket sayısı 3 e düşmeli , Close Grip Bench Press tricepsin temel hareketi olduğu için ilk olarak yapılmalı. Close Grip , Lying Triceps , Triceps Pushdown şeklinde düzenleyebilirsin programini. Omuz günü Side Lateral yani yana açış göremedim . Military Press , Side Lateral , Bent over lateral ve Front raise şeklinde bir omuz programi çok daha faydali olacaktir. 2 Aylık geçmişi olan birisinin Trapez Çalışmasının son derece gereksiz olduğunu söylemeliyim. Bacak Günü Squash olarak yazdığın hareketin doğru yazılışı Squat ve yine 2 aylık birisi için bu hareket pek sağlıklı olmayacaktır. Genel olarak bu Program 2 Aylık birisi için çok ama çok ağır ve saçma bir program . Bana kalırsa Forumu araştırıp yeni başlayanlara uygun bir program seçmen çok daha yararlı olacaktir

Teşekkür ederim uygun programı bulmaya çalışıyorum. Araştırmalara devam edeceğim sadece kendim program oluşturursam nasıl olabilr diye düşünmüştüm

Back
Yukarı