Fitness Modellerin Ölçüleri Hakkında Bilgisi Olan

Arkadaşlar uzun zamandır spor yapıyorum ama doğru dürüst salona geçen yıl başladım 6 aylık serüvenüm oldu

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/m-cahit-feyzullah-ya-17-t52230.html?t=52230

bu konuda olduğu gibi nisan ayında kıbrısa gitmek zorunda kaldım staj için resimlerde 70-72 kg kol 36 göğüs sıcakken 110 falanken kıbrıstan 85 kg geldim belim gittiğimde 72 cm'di geldiğimde 88 cm'di sadece yağ olarak kilo almıştım ama yine 2.5 aydır salona gidiyorum biraz toparladım diyebilirim ve geçen hafta kick boxa başladım vg yarışması için artık hazırlanmam zor bende fitness modellik için hazırlanmak istiyorum bu konuda bilgisi olanlar fitness modeller ne kategorisine göre yarışıyor ölçüleri nasıl oluyor yazabilirler mi lütfen

Minimum 1.80 boy, %4-6 yag oraninda 40 cm kol. 105 civari gogus.

Diger olculer hakkinda net bilgim yok. Birkac fitness model'in olculerine referansla bunlari soyledim.

%4 yag oranina mumkun mu, yani hic duymadim, kullandigi deuretik lerden olen andreas munzer in bile yag orani %5-5.5 civariydi diye biliyorum ayrica yuzde4 insan vucudu icin yasamsal fonksiyonlarini devam ettirmesi icin en dusuk sinir oldugunu okumustum.

yağ oranı hakkında Min. değer nedir bilmem ama %4 falan bu adamlar baya üşüyordur :)

yağ oranı hakkında Min. değer nedir bilmem ama %4 falan bu adamlar baya üşüyordur :)

Benim aklıma takılan birşey var yağlar çabuk ısınıp çabuk soğumazmı ? Eğer öyleyse yağlı insanların kışın daha çabuk üşümeleri gerekir bence üşüme vitaminsizlikten kaynaklanıyo .)

Yağın o tür bir özelliğinden haberim yok. Ama biyoloji derslerimden bildiğim kadarıyla yağ; pek çok canlıda birtakım önemli görevlerinin yanında yalıtım malzemesi görevi görüyor. :) Hatta şöyle bir cümlede o derste geçmiişti:
''O işte ben şu kadar kaslıyım, yağ oranım şu, diyen adamların bile karnında 1 parmak yağ vardır''
Demişti hoca :)) Bana pek inandırıcı gelmedi ama.Çünkü adama bakıyosun, modelin karnına, sanki zar gibi altı gözükçek neredeyse. Ama bilgilerinede güvendiğim biridir sağlıkçıdan dönme biyolojicidir kendisi.

%4 yag oranina mumkun mu, yani hic duymadim, kullandigi deuretik lerden olen andreas munzer in bile yag orani %5-5.5 civariydi diye biliyorum ayrica yuzde4 insan vucudu icin yasamsal fonksiyonlarini devam ettirmesi icin en dusuk sinir oldugunu okumustum.

Marc Fitt kendi sitesinde yag oraninin %4-6 arasi oldugunu soylemisti, ona referansla yazdim ben de.

http://www.marcfitt.com/2012/04/02/...do-you-weight-whats-your-body-fat-percentage/
http://bodyspace.bodybuilding.com/marcfitt/

Yağın o tür bir özelliğinden haberim yok. Ama biyoloji derslerimden bildiğim kadarıyla yağ; pek çok canlıda birtakım önemli görevlerinin yanında yalıtım malzemesi görevi görüyor. :) Hatta şöyle bir cümlede o derste geçmiişti:
''O işte ben şu kadar kaslıyım, yağ oranım şu, diyen adamların bile karnında 1 parmak yağ vardır''
Demişti hoca :)) Bana pek inandırıcı gelmedi ama.Çünkü adama bakıyosun, modelin karnına, sanki zar gibi altı gözükçek neredeyse. Ama bilgilerinede güvendiğim biridir sağlıkçıdan dönme biyolojicidir kendisi.

Yağlar çabuk ısınır çabuk soğur bunu kimya ya da fizik derslerinden bilmeniz gerekirdi .) Ayrıca yağda yapılan kızartmalar, yumurta pişirmek vs. yağın çabuk ısındığına örnek verilebilir.

andreas munzer ölmeden önce %1.9 yağ oranına sahipti. hatta bir çok kişi bu yüzden öldüğünü söyler.

Back
Yukarı