Firinda yapilan tavuk gogusunun kuculmesi

selam arkadaslar. Internette gezinirken tavuk pisince suyunu kaybettiginden ve kuculdugunden protein oraninin dustugunu duydum ne kadar dogrudur emin degilim. Gunde 3adet tavuk gogusunu firinda parcalara bolerek 45dakika kadar pisiriyorum ve tavuklar malum kucucuk kaliyor. Firinda gogus pisirmek bu acidan mantiklimidir? Eger proteini cok fazla azaliyorsa haslama seklindede yapabilirim ama firin daha pratik geliyor :)
 
toplam protein değeri değişmez fırında pişirirken.
ama çirkin gerçek, tavukların içine bazı yollarla sıvı basıp ağırlığını arttırıyorlar daha çok kar için.
aslında senin marketten aldığın 1 kilo tavuk belki gerçekte 750gram et ve gerisi pişirme esnasında buharlaşacak sıvı.
organik tavuklarda daha az sıvı çıkıyor diye biliyorum. en garantisi pişmiş tavuk üzerinden makro hesabı yapmak.
 
Back
Yukarı