Fener baliği ve karidesli portekiz stili pilav

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Malzemeler;
400 gr Calrose Pirinci
3-5 bardak su
1/ 2 fener balığı (derisiz, kemiksiz)
500 gr karides (soyulmuş)
8 yemek kaşığı zeytinyağı
½ su bardağı soyulmuş ve doğranmış domates
½ tatlı kırmızı biber
1 adet kuru soğan
5 diş sarımsak
2 adet defne yaprağı
2 çay kaşığı kırmızı biber
3 yemek kaşığı bira
tuz

Kurutulmuş kırmızı biber tadı için;
6 yemek kaşığı doğranmış kişniş yaprakları

Hazırlanışı;
Zeytinyağı bir tavada kızdırılır. Soğan ,sarımsak ve defne yaprakları tavada iyice kavrulur. 5 dakika civarında kavulduktan sonra domatesleri ekleyin. Daha sonra tuz, biber ve biber gevreğini tavaya ekleyin ve 5 dakika boyunca pişmeye bırakın.
Su ve birayı ekleyin bu şekilde kaynamaya bırakın. İçerisine tatlı kırmızı biber ekleyin bu şekilde bir süre pişirin. Ara sıra karıştırın. Bir süre piştikten sonra içerisine Calrose Pirincini, balığı ve karidesleri ekleyin. Bu şekilde 5 dakika pişirilir. Gerektiği taktirde içerisine su ekleyebilirsiniz. Piştikten sonra bir süre dinlendirin ve servise hazır hale getiriniz.
 
Değerli üyemiz;

Konunuz kilitlenip kapatılmıştır.

Konu kilitleme sebepleri;

- Kaynak belirtilmemiştir.
- Kaynak kurallara uygun şekilde belirtilmemiştir.


* Başlığınızın açılmasını istiyorsanız ve kayanğınız kurallara uygunsa lütfen kaynağınızı pm ile yöneticiye iletiniz.

Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı