Fazla zayıflık

Merhaba arkadaşlar 16 yaşındayım 17 olmama 2 ay var. boyum 1.71 kilom 53 spor salonuna sadece 1 ay gittim bıraktım. Şuan evde çalışıyorum. Dambıllar ve vücut ağırlığı ile aslında benim istediğim kas değil de vücudumun toparlanması çok zayıfım vücudum dar omuzlarım dar kollarım ve bileklerim çok ince bunlara rağmen az da olsa göbek var yağ oranım 10-12 arası tabiki tahmini sonuç bu bu yağ ölçen tartı ile ölçüldüm pek doğru bir sonuç değil. Yemeğime elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum ama ne yaptıysam kilo alamadım. Doktora gittim besin takviyesi yazdı günde 3 kez nestle fiber diye bir içecek onu kullandım yine de alamadım. Görüntümü hiç hoş bulmuyorum boyum da kısa kaldı Sakallar çıktı bu yaştan sonra uzamaz diye düşünüyorum. Vücudumu biraz toparlamak için ne yapabilirim? Bu zayıflık beni aynı zaman da çok güçsüz de yapıyor. Fotoğrafda ekliyorum halim gerçekten berbat. Tavsiyeleriniz var mı? çalışma düzenim tam yok ama elimden geldiğince çalışıyorum forumu araştırıyorum squat 3x12 dumbell curl 3x12 crunch 3x15 şınav 3x10 böyle bir düzende çalışıyorum uzamamın durduğunu düşünüyorum ama yinede uzamayı engelleyiceğini düşündüğüm hareketleri yapmıyorum omuz hareketlerini de pek yapmıyorum şuan için istediğim vücudum biraz toparlansın yani üflesen uçacak gibi derler ya öyle olmak istemiyorum ben.
Bel ölçüm: 70 cm
Omuz ölçüm 100 cm
Bilek ölçüm 15.5

Eklentiler

• PicsArt_05-01-09.11.55.jpg
    PicsArt_05-01-09.11.55.jpg
    59,1 KB · Görüntüleme: 437
Son düzenleme:
Kardeşim çoğu insan belki bu söyledigimi onaylamayabilir ama gainerlar cidden işe yarıyor. Hani bizzat kendi yakın arkadaşıma aldırmıştım. Sadece gainer destegi + günlük protein ( genellikle tavuk göğsü) ihtiyacını karşılayarak 3 ayda 11 kilo aldı. Eğer günlük kalorisini tam olarak alıyor olsa, rahat 15 kilodan fazla alırdı diye tahmin ediyorum. Doğal beslenmesi yok gibiydi. Arada bi antrenman sonrası pilav yerdik , onun dışında çalıştıgı yerde tost falan yerdi. Şahsen ben bile şaşırmıştım o dandik beslenmesiyle nasıl kilo aldıgına :D Adama tavugu zorla yediriyodum , sırf kilo alamıyorum diye aglandığı için bazı günler mutfagına kadar giriyodum çünkü alamıyorum diye bişey yoktur. Antrenmanları birlikte yapıyorduk , belki bunun da etkisi olmuş olabilir çünkü bilen bi insanla beraber çalışmak , sonuca daha cabuk ulasmanı saglar.

Onun dışında çalıştıgım yerde baska bi kardeşimiz vardı. Bildigin çubuk kraker 1,90 boyu vardı max 55 kilo falandı. Sağlam beslenme + gainerla 1 ayda 6 kilo almıştı.

Örnekleri gözümle görmesem öneride bulunmam. Bu konuyu araştırabilirsin. Satın almak istemiyorsan gainer yapım tariflerine internetten göz atabilirsin. Youtube'da videoları bulabilirsin.

spora 1 ay gittim bıraktım, omuz canımı yakıyor çalışmıyorum
dostum belki biraz ağır olacak sözüm ama sen nazından kilo alamamışsın
yemek yediğini zannediyorsun sadece gerçekten yemek yemen kusana çatlayana kadar hiç bişey ayırt etmeden gömmen mideni bir nebze büyütmen kusana kadar hatta kussan bile yemek yemen lazım ki vücut birazcık fazla yemek yediğini görüp yavaş yavaş depo edebilsin
günde 2-3 öğün bi oturuşta 1.5 tabak yemek yedim diye övündüğünü düşünüyorum
ama yapman gereken şey her saat başı o telefonuna alarmı kurmak her saat başı acıkmak değil her saat başı yemek yemeyi hatırlamak
hatırladıkça gidip bişeyler yiyeceksin (gerçek yemekler abur cubur ekmek değil)
bu şekilde beslenmeyi öğrendiğin zaman karşılığını alacaksın

50 kilosun karbonhidrat falan önermiş arkadaş ama yemek yemezsen tozlar hiç bi işine yaramaz boşa para vermiş olursun bana her gün geliyor senin gibi zayıf arkadaşlar karbonhidrat kullandım verim alamadım diyorlar alamazsınız tabiki günde 2 öğün yiyor bana toz içsem yararmı diyor
lütfen git ve yemek yemeyi öğren

Back
Yukarı