Fazla su tüketimi vucüt şekillenmesini geciktirirmi. ?

hugokj

Üye

vucüt yapım zayıf.Kilo almaya çalışıyorum süt yumurta kırmızı et tavut eti.
Yanlız sıvı için süt içiyorum.
Suyu pek tüketmiyorum artık.]

Biraz açık yazıcam kusura bakma ama ;

Tuvalette idrarın sarı ise su ihtiyacın vardır ,beyazsa yoktur.Sana kendi vücuduna su ihtiyacının olup olmadığını açıklayan küçük bir örnek.

Ayrıca ; dediğin konu ile hiçbir alaksı yoktur ,tüketebildiğin kadar su tüket hiç birşey olmaz sadee yararını görürsün.

Normal şartlarda kanımızda sodyum konsatrasyonunun artması durumunda su içme ihtiyacı oluşur ve susama hissi başlar. Kanda sodyum konsantrasyonunun %1 oranında artması bile susamayı başlatır. Susamak beyindeki hipatalamus tarafından kontrol edilir. Ancak yoğun stres, aşırı çay kahve tüketimi, hareketsiz yaşam ve su içmeme alışkanlığı susama hissini maskeler, susama olmadığı için vücudumuz su ihtiyacını karşılayamaz, susuzluk kaderimiz olabilir. Ayrıca hastalık durumunda susama azalır. Bebekler ve yaşlılarda da yeterli ölçüde susama olmayabilir. Normal bir yetişkin günde minimum 1,5 litre su tüketmelidir. Tabi su kaybının arttığı durumlarda, sıcak havalarda, yoğun egzersiz yaptığımız zaman, zayıflama diyetlerinde vb. durumlarda su ihtiyacımız 2-3-4 litreye kadar çıkabilir. Susamayı beklemeden bol bol su içmeliyiz. Ancak aşırı zorlayıp mide bulantısı raddesine getirip sudan nefret etmemek şartıyla.

kaynak:http://www.samanyoluhaber.com/saglik/Su-kaybinin-vucudumuza-zararlari/797226/

vucüt yapım zayıf.Kilo almaya çalışıyorum süt yumurta kırmızı et tavut eti.
Yanlız sıvı için süt içiyorum.
Suyu pek tüketmiyorum artık.]

Fazla su tüketimi , metobolizmayı düzene sokar ve hızlandırır böylece vücut şekillenmen gecikmez.

Back
Yukarı