Fazla Kuruyemiş Zararlımı ?

Ektomorf vücud yapım sebebiyle kilo almakta zorluk çekiyorum günlük 3800 kalori kadar aldığımda düzenli bir kilo artışı görmeme rağmen sixpacklerimde gerileme görüyorum etrafımdakiler bunu çok kuruyemiş tüketmeme bağlıyor günde 6 avuç 10.00 ve 20.00 olmak üzere 3 er avuç kuruyemiş tüketiyorum tüketmezsem günlük kalori hedefime ulaşamıyorum gerilmede fazla kuruyemişin etkisi olabilir mi ?(58 kilodan 66ya yükseldim)

Kilona göre aldığın kalori bence fazla. Hızlı kilo alımın yüzünden karın kasında gerileme görmen doğal. Kilona göre 70gr civarı yağ alman gerekiyor. 6 avuç kuruyemişle bütün yağ ihityacını burdan karşılarsan diğer besinlerle beraber yağ alımını fazla fazla aşmış olursun. Tavsiyem leblebi gibi karb yüklü kuruyemişlerede yer vermen olacaktır. Ben 87 kiloyum ben bile şuan 3500 civarı kalori alıyorum mezomorf olmama rağmem

Hayır zararlı değil, alman gereken kalorini aşmadığın sürece enerji ihtiyacının önemli bir kısmını kuruyemişlerden de karşılayabilirsin, özellikle diyet döneminde bu bence bire birdir, Low Carb, High Fat mantığı.

Herseyin fazlasi zararlidir.
Proteinin, Karbonhidratin, Yagin, Kalorinin. Kivaminda guzeldir hersey :)

Kilona göre aldığın kalori bence fazla. Hızlı kilo alımın yüzünden karın kasında gerileme görmen doğal. Kilona göre 70gr civarı yağ alman gerekiyor. 6 avuç kuruyemişle bütün yağ ihityacını burdan karşılarsan diğer besinlerle beraber yağ alımını fazla fazla aşmış olursun. Tavsiyem leblebi gibi karb yüklü kuruyemişlerede yer vermen olacaktır. Ben 87 kiloyum ben bile şuan 3500 civarı kalori alıyorum mezomorf olmama rağmem
Ayda yaklaşık 4 kilo alıyorum. Hocalarım bu denli kilo artışının ideal olduğunu söylüyor ayrıyeten yağ alımı hakkında hiç düşünmemiştim farkındalık yarattığın için saol :)

Çok fazla yağlı kuruyemişlere değil karblı kuruyemişlere yönelmeni öneririm.

Karb yüklü olarak leblebi önerilmiş bir avucu 64 kalori kadar olduğu için kilo almama yardımcı olamayacağını düşünüyorum başka tavsiyen varmı ?
Bir avuca niye bakıyorsun? 100 gr tüket 350 kalori
Kaju veya tuzsuz fıstıktanda hem kaliteli yağ hem karb alabilirsin.

3 er avuç çok fazla mı oluyor :D Ben bi oturuşta 200 gram soslu fıstık yiyorum 1000 kalori. Ayrıca yukarıda birisi 70 gram yağ almalısın demiş yanlış. Eğer kilo almak istiyorsan daha fazlası gerekli. Zayıflıktan gözüken karın kasın kilo aldıkça gözükmemeye başlaması çok normal zaten böyle olması gerekli.

3 er avuç çok fa1zla mı oluyor :D Ben bi oturuşta 200 gram soslu fıstık yiyorum 1000 kalori. Ayrıca yukarıda birisi 70 gram yağ almalısın demiş yanlış. Eğer kilo almak istiyorsan daha fazlası gerekli. Zayıflıktan gözüken karın kasın kilo aldıkça gözükmemeye başlaması çok normal zaten böyle olması gerekli.
3 er avuç çok fazla mı oluyor :D Ben bi oturuşta 200 gram soslu fıstık yiyorum 1000 kalori. Ayrıca yukarıda birisi 70 gram yağ almalısın demiş yanlış. Eğer kilo almak istiyorsan daha fazlası gerekli. Zayıflıktan gözüken karın kasın kilo aldıkça gözükmemeye başlaması çok normal zaten böyle olması gerekli.
183 boyunda 81 kilo haftalık 4 gün antreman yapan ve bulkta olan bir bodybuildingci 3600 kalori yeter mi ?

Gözğkmemesinden ziyade göbek çıkmaya başladı normal olduğunu sanmıyorum :)

Back
Yukarı