Fazla kol çalışıyorum ama sonuçlar istediğim gibi değil.

https://i.hizliresim.com/N1dWbP.jpg
https://i.hizliresim.com/vplL1p.jpg
Bacaklarım ince çıkmış ama o kadar da ince değil, yine de üst vücuduma oranla daha güçsüz. Mesela kendi ağırlığımla bile en fazla 3 squat çıkarabilirim. (135 kg, halen aynı kilodayım) Buna binaen dambıl çalışmalarım gayet iyi düzeyde. Barbell curl çalışmıyorum ama dambıl curl olarak 40 kg ile cheat curl yapabiliyorum artık. Parçalı bir vücut yapmaya çalışıyorum ama istediğimi elde edemiyorum ve sebebinin kilo olduğunu biliyorum. Sürekli olarak mide ameliyatı gündeme geliyor ama olmak istemiyorum, zira güçten çok düşeceğim. Kendim de hep benzer kilolarda takılıyorum. 161 kiloya çıktığımı biliyorum ama son 6 aydır muhtemelen hep aynı kilolardayım. İrade işin en önemli kısmı ama bakalım ne olacak, bazen yine meyve suyu, gazoz falan alıyorum ama tamamen bırakmalıyım, ben herhangi bir madde kullanmıyorum ama bu tıpkı madde bağımlılığından kurtulmak için azaltmaya çalışmak gibi. Bundan sonra meyve suyu içersem sıkılmış olacak, asitlik içecek de sadece maden suyu, süt 2 öğün olacak ve sadece küçük kutulardan olacak. Dilerim yapabilirim. Dilerim. Artık gına geldi. 90 kg olsam fazlasıyla yeter bana, zaten yağsız ağırlığım 91 - 92 kg.

ağırlık çalışmasının yanına ek olarak kardiyo antremanı yapman şart hatta kardiyoyu bence her gün yapmalısın fazla abartmadan
ağırlık çalışmasından sonra yaparsan 20 25 dk tempolu koşu + yürüyüş
sadece kardiyo yaparsan 30 35 tempolu koşu + yürüyüş
bunları yapıp karbonhidratı minumum seviyelerde tutup şekeri tamamen kesersen sonuç gelmeye başlar
birde evinde mezure bulunsun her gün göbeğinin üzerinden belini ölç göreceksin bir kaç günde bir ölçüler azalmaya başlayacak buda seni motive edecektir
çünkü görüntü olarak bakarsan o göbek son ana kadar senin gözüne hep büyük gözükecektir ölçersen ilerlemeni net şekilde görürsün

Merhabalar,

Önceklikle boy ve kilo endeksinize baktığımız zaman define olmak için ucuk rakamlar diyebiliriz. Öncelikle gün içinde almanız gereken kalorinin üzerinde bir kalori almamanız gerekiyor. Buna istinaden düzenli bir diyet olmadan kesinlikle define görünme sizin için hayalden başka birşey olmayabilir. Size tavsiyem düzenli bir antreman ve diyet ile devam etmeniz.
Çok fazla antreman yapmak ise size fazladan bir etki sağlamayacaktır. Kasların antremandan sonra 24 - 48 saat bölgeye göre toparlanma süresi vardır kaslarınızın onarılmasına izin verin.
Ayrıca devamlı aynı bölgeyi dinlendirmeden antreman etmeniz sizin kas yıkımına uğrayıp daha fazla kas kaybına uğramanıza neden olabilir.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Sağlıklı günler.

ağırlık çalışmasının yanına ek olarak kardiyo antremanı yapman şart hatta kardiyoyu bence her gün yapmalısın fazla abartmadan
ağırlık çalışmasından sonra yaparsan 20 25 dk tempolu koşu + yürüyüş
sadece kardiyo yaparsan 30 35 tempolu koşu + yürüyüş
bunları yapıp karbonhidratı minumum seviyelerde tutup şekeri tamamen kesersen sonuç gelmeye başlar
birde evinde mezure bulunsun her gün göbeğinin üzerinden belini ölç göreceksin bir kaç günde bir ölçüler azalmaya başlayacak buda seni motive edecektir
çünkü görüntü olarak bakarsan o göbek son ana kadar senin gözüne hep büyük gözükecektir ölçersen ilerlemeni net şekilde görürsün
Kesinlikle öyle. Ağırlık çalışmasından sonra cardio seçeneği bana uygun gözüktü. Şekeri büyük ölçüde kesmeye çalışıyorum, evet, zira bana kilo aldıran şeker. Çikolatayı haftada bir ödül vermeyi düşünüyorum, yine içecekler konusundaki kısıtlamama da devam edeceğim. Benim kilom çoğunlukla göbekte, işte bu hoş değil. 161 kiloyken mezura ya yetiyordu, ya da yetmiyordu, şu anda ise 127 cm. (Tam gevşeklikte) Şimdi bile hafif sarkma var, spora ağırlık vereceğim ama 90 kiloya düşebilirsem sanırsam sarkma bayağı olacak. Teşekkür ederim.[DOUBLEPOST=1501841907][/DOUBLEPOST]
Merhabalar,

Önceklikle boy ve kilo endeksinize baktığımız zaman define olmak için ucuk rakamlar diyebiliriz. Öncelikle gün içinde almanız gereken kalorinin üzerinde bir kalori almamanız gerekiyor. Buna istinaden düzenli bir diyet olmadan kesinlikle define görünme sizin için hayalden başka birşey olmayabilir. Size tavsiyem düzenli bir antreman ve diyet ile devam etmeniz.
Çok fazla antreman yapmak ise size fazladan bir etki sağlamayacaktır. Kasların antremandan sonra 24 - 48 saat bölgeye göre toparlanma süresi vardır kaslarınızın onarılmasına izin verin.
Ayrıca devamlı aynı bölgeyi dinlendirmeden antreman etmeniz sizin kas yıkımına uğrayıp daha fazla kas kaybına uğramanıza neden olabilir.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Sağlıklı günler.
Evet, pro bb'ciler bile bu kiloda bazen istenilen definasyonu yakalayamıyor, doğrudur. Benimki hayalcilik gerçekten de. Kas yıkımı konusunu dikkate alıyorum. Yemeklerimde değişiklik yapmıyorum, zaten düzgün ev yemeği yiyorum ve abartmıyorum. Ekmek yok ve içecekleri de büyük ölçüde azaltıyorum. Bunlar yeterli gelebilir diye düşünüyorum, yanında da elbette ki spor. Teşekkürler.

Back
Yukarı