dostum ben 3 yıl önce sporu bırakmak durumunda kaldım sakatlık durumundan ve sonrada başlamadım tekrar açıkcsı tamamen üşengeçlik ve bu bana tam tamına 30 kilo aldırdı yani zaten yağ oranım yüzde 25 27 lerde falan o yüzden kaloriyi düşük tutmaya calısıyorummesela ben yaklaşık 2 aydır bu şekilde besleniyorum protein miktarı belki bazı günler 100 ü buluyordur son 1 ayda 1 cm kol 1 cm göğüs ölçüsü arttı 2 cm omuz ölçüsü azaldı ve bel 2 cm inceldi verim alırsın o şekilde beslenip ama biraz yavaş kas gelişimi olur ama yağda yakarsın kış geliyor gerçi yağ yakmak biraz daha zorlaşıyor beni o korkutuyo sadece, öneren olursa 5 6 ay clean bulk yapıp havaların biraz ısınmasıyla 2 ay boyunca full define yapmak nasıl olur![]()
saolasın yorumların içino dediğin makrolarla temiz beslendikten sonra gelişim olur yada kas kaybı yaşamazsın yüzde 20 nin altına düşürene kadar götürür en kötü
yorum için teşekkürler zaten asıl amaç yağ oranı düşürmek olmadı sonrasında artışa giderizbazı araştırmalara göre ihtiyacından az kalori alsan bile mümkünmüş , ben inanmıyorum. kendimde işe yaramadı zaten. ilk ay ihtiyacım kadar yiyordum herhangi bir ölçü artışı olmadı , sonraki ay ihtiyacımdan fazlasını yemem gerektiğini öğrendim ( bulk ) kollarım 4 cm artmıştı 1 ayda. şimdi de 1.5 senedir ihtiyacım kadar yiyorum ( boş günlerde 3200 , antrenman günleri 3500 ) kas kütlemde herhangi bir değişim yok , hangisine inanırsan artık. bence 1500 kaloriyle gelişemeyeceksin.