fırında pişirmeden yapılan protein bar (tadı mükemmel)

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve hakan çelik tarafından 8 Mart 2015 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 3 üye.
  1. hakan çelik
    Offline

    hakan çelik Üye

    Katılım:
    13 Nisan 2014
    Mesajlar:
    17
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    1
    Cinsiyet:
    Bay
    50 şer gr çig halde yer fıstığı,fındık,ceviz ve badem
    50 şer gr kuru üzüm,kuru kayısı,kuru incir
    500 gr yulaf ezmesi
    100 gr yada 1 paket (oda 80 gr ma tekabül ediyo) kakao oranı yüksek bitter çikolata
    1-1.5 bardak light süt
    yeteri kadar tarçın hindisan cevizi
    3-4 ölcek whey protein
    YAPILIŞI
    bütün kuru makzemeleri dişe gelecek şekilde bilenderden geçirilir
    kuru incir kayısı üzüm ufak ufak doğranır
    büyükce bir kaba kuru yemişler incir kayısı üzüm yulaf tarçın hindistan cevizi ve protein tozu alınır
    homojen bir şekilde hepsi karıstırılır
    bir cezvede süt hafif sıcaklıkta ısıtılır içerisine bitter çilolata eklenir ve süte karışması sağlanır
    ardından süt ile bitter çikolata tam karıstığından emin olduğumuzda bütün malzemelerin oldugu büyük kaba dökülür
    bütün malzemeler tam bir macun kıvamına gelene kadar yoğurulur eger biraz kuru olursa göz kararı biraz daha süt eklenir
    tepsi üstüne poset yada yağlı kagıt serilir üzerine hamurumuz alınır güzel bir şeklide yayılır ve dolapta bir saat kadar dinlenmeye bırakılır (+4 derecede )
    istege göre kesilip dolapta muhafaza edilir
    not= buzluta saklnması önerilir küflenme yada kokma yapabilir
    beyler içerisindeki karbonhidarat-yağ-protein değerlerini bilmiyorum ama bildiğim birşey varsa da o tadının muhteşem bir sey oldugu
    hesaba katarsak 100 gr mında tahmini olarak ne kadar karbonhidarat-yağ-protein vardır
    afiyet olsun
     
    suskunprens74 bunu beğendi.
  2. nazirheyal
    Offline

    nazirheyal Üye

    Katılım:
    14 Haziran 2015
    Mesajlar:
    22
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    13
    Cinsiyet:
    Bay
    Ellerine sağlık kardeşim mutlaka deniyeceğim tarif olucak :)
     

Sayfayı Paylaş