EZ Bar Tutuş Genişliği Nasıl Olmalı?

matuk

Üye
Herkese selamlar, siteye yeni üye oldum, çok güzel ve geniş arşiviniz var, emekleriniz için teşekküler..

Benim bi sorum olacaktı ama sitede soru-cevap gibi bir bölüm göremedim, o yüzden burada sorayım. Ben evde çalışıyorum, z-bar la ayakta biseps çalışırken, barı dar mı, geniş mi tutmalıyım? Hangi tutuşun bicepslere daha fazla faydası vardır?

kol ve bacakta diğer kasların aksine dar tutuşta dış geniş tutuşta iç bölümler etkilenir..
sizin ne dar ne de çok geniş tutmanız lazım..omuz genişliğindeki kırık yerlerden tutmanız genel bir biceps gelişimi için çok daha etkili olacaktır..

z barlarda 2 tutma yerı var. bı tanesı daha ıcte dıgerı daha dısta hangısını tumalıyız on kol calısırken? sehbada calısmak bel saglıgı ıcın daha mı ıyıdır sızce?

Çalışırken normal tutuş yapacaksın. Son çalışma olarak şekillendirmek için ileriki safhalarda iç tutuş kullanabilirsin. Sehpada yapman bel sağlığından ziyade bölgeyi yalıtmana, izole etmene yardımcı olacaktır. Kol çalışırken omuzdan, sırttan güç almanın önüne geçmek, sadece ve sadece hedeflediğin bölge olan bicepsleri çalıştırman adına sehpa işine yarayacaktır.

Back
Yukarı