Evet yada hayır ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Korgem

Üye
Arkadaşlar kendisini fitness konusunda uzman olarak tanıtan ve birbiriyle tanışmayan 2 tanıdığım bana farklı şeyler söylüyor ..

1. ki bana göre gerçekten uzman evde dambıllarla kısa bir programla omuzlarımı genişletebileceğimi söylüyor ..

2. Bunu yapamayacağımı ..

Bilmeniz gerekenler ..

Herhangi bir vücut geliştirme geçmişim yok .. Kaslarım çok zayıf ..

Sizin yorumunuz ?

tabiki eve ayarlanabilir dumbbel seti alırsanız birde bench sehpası olsa iyi olur başta omuz kaslarınız olmak üzere bütün kaslarınızı geliştire bilirsiniz ancak omuzu genetik olarak dar olanlar var örneğin andreas munzer buna en iyi örnektir böyle bir durum varsa kaslı bir omuz yaparsınız ama geniş standart üstü omuz yapamazsınız

Omuzlar sürekli ve uzun tekrarlar isterler gelişmek için bir nevi gerilime ihtiyaç duyarlar çok yüksek ağırlık istemezlerler dediğinizi yapabilirsiniz..

Eğer dumbellda ağırlık problemin yoksa :D mümkün.Ama 20 kg dumbell set ile çalışıyorsan fazla bir genişleme göremeyebilirsin.Ayrıca evde hacimlenebilecek program , düzeni oturtmak zor olabilir.

Valla arkadaşlar 1. kişi balkanlar vücut geliştirme şampiyomluğum var dedi ve yaşı 40'ı aşkın .. Hala taş gibi vücutu var .. O özel bir program gösterdi sadece 4 hareketle omuzlarımı çalıştırıyorum ..

Umarım faydasını görürüm ..

Valla arkadaşlar 1. kişi balkanlar vücut geliştirme şampiyomluğum var dedi ve yaşı 40'ı aşkın .. Hala taş gibi vücutu var .. O özel bir program gösterdi sadece 4 hareketle omuzlarımı çalıştırıyorum ..

Umarım faydasını görürüm ..

Zaten yeni başlıyan biri için omuz 4 hareket ideal sayı , ama sadece omuz çalışmak değil bütün vücudu çalışmalısınız..

Hocam ben çok yeniyim .. İnş ilerliyen zamanda seversem bu işi yapıcam ..

Birde arkadaşlar klasik futbolcu sorunu benim belim kalın göbeğim de var ama o dert değil hadi ben belimi nasıl inceltebilirim ?

kesinlikle yapılabilir. çunku omuzlar yani deltoidler yapısı itibari ile uzun sure direnç isteyen ve fazla tekrar ile gelişen kaslardır. onemli olan hareketi doğru yapmaktır bu neden ile dusuk ağırlık ve fazla tekrarlı (ORN:12*4) setler yeterli olacaktır. bunuda evde kolaylıkla yapabilirsin.

iri omuz başları için tavsiyelerin bulunduğu bu değerli yazıyıda okumanı tavsiye ederim ;)

https://www.bodyforumtr.com/vbforum.../iri-omuz-baslari-icin-puf-noktalar-9119.html

Yardım eden herkezin eline sağlık ..

Belimi nasıl inceltebilirim basit bir hareketle ?

Değerli üyemiz;

Konunuz kilitlenip kapatılmıştır.

Konu kilitleme sebepleri;

- Konu başlığınız açıklayıcı değildir.

Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı