Evde yeni başlayacağım tavsiyelerinizi bekliyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Opliak
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Opliak

Üye
Merhaba arkadaşlar ben 19 yaşında 1.78 boyunda 55 kiloyum. Evde yavaş yavaş full body programıyla çalışmak istiyorum. 2 adet dumbell dışında ekipmanım yok. Fazla zayıflıktan mi nedir çok zor hareketleri yapamıyorum, şınav bile zor çekiyorum. Forumdaki bazı konulara baktım ama benim için ağır mi olur tam bilemedim. Önerileriniz program tavsiyeleriniz varsa şimdiden teşekkür ederim.

Bir barfiks barı almanı tavsiye ederim. Başlangıçta 1 tekrar bile zor çıkacaktır ama zamanla çok iyi artar sabredersen.
Normalde başlangıç seviyesine ICF5x5 öneriyorum ama dumbell'lar ile biraz zor. İnternetten evde çalışma programları aratabilirsin.

Dumbeller ile aslında başlaman mantıklı. Çünkü en iyi squat formu DB ile yapılır genelde. Bütün compound hareketlerin formunu DB ile oturtursan Barbell'e hazırlıklı ve risksiz başlarsın. DB ile squat, single leg deadlift, lunge ve row gibi egzersizlerde formu oturtmaya çalış. Hatta hiit şeklinde yapabilirsin. Daha sonra artık Barbell'e geçmen gerekecek gelişmeyi istiyorsan. O yüzden evde yapacaksan ekipmanlarını arttırman lazım ne yazıkki.
Barbell'e geçiş yapacağında; sadece estetik dışında güç ve atletik olarakta kazanım istiyorsan Stronglit 5x5 vb türevleri idealdir yeni başlayan için. Hem güç kazanırsın ve yanında kas kazanımıda olur.

Son düzenleme:
Back
Yukarı