Evde Vücut geliştirme Antrenmanım

Merhaba arkadaşlar 2 sene önce çok zayıf olduğum için evde kendi imkanlarımla spor yaparak 4-5 kilo almıştım geçen senede spor salonuna giderek 3 ay 4-5 kilo aldım orda da ama çok verimli olmadı spor salonu benim hatalarımdan dolayı şimdi de evde antreman yapacağım 3 ay boyunca antreman şu şekilde

Şınav 3x8 3kg ağırlık ile
Dips 3x6 3kg ağırlık ile
Dumbell row 3x6
Dumbell press(military press) 3x6
Dumbell Curl 3x6
Dumbel triceps extension 3x6
off günlerde de bilek ve karın çalışıyorum haftada 1-2 kere bisiklet sürüyorum

fulbody programı gibi aynı haftada 3 gün çalışıyorum elimde 10kg dambıl olduğu için tekrar sayılarını az olarak başladım her hafta tekrar sayısını artırarak progressive overload yapmış olucam elimde 10kgdan fazla ağırlık olmadığı için tekrarları artırmak zorundayım 6 hafta sonra 12 tekrar olucak o zaman da ya seti artırırım ya da her bölgeden 2 hareket yaparım ya da daha zor bir hareket seçerim bu şekilde programım bi de bacak niye yok derseniz kalçam aşırı sayılabilecek kadar büyük olduğu için (estetik durmuyor) bacak çalışmıyorum

Yaş: 16 Kilo: 66 Boy: 176 ektomorfum her günde 3100 kalori alıyorum

Program hakkında görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar şahsen ev standartlarında yeterli olacağını düşünmekteyim bir de benim gibi ektomorf olup kilo almakta zorlananan arkadaşlar varsa çok kolay bir beslenme şeklim var onu da anlatabilirim herkese iyi sporlar

10 kilogram çok az ama ağırlık almak zorunda değilsin. Eğer biraz bütçen var ise bir adet kapı barfiksi ve halka alırsan sadece vücut ağırlığı ile çalışabilirsin. Halkalarla paralel dips, inverted row barfiks demiri ile barfiks, leg raises, deadhang gibi egzersizler yaparsın ve uzun vade de daha atletik daha estetik fizik elde edersin. 10 kiloluk dambıl ile uzun süre ilerlemen zor.
Bacak egzersizi olarak, 3D lunge, Bulgar split squat egzersizlerini yaparsın.
Dediğim ekipmanları 200 tl'ye alırsın güzel bir yatırım yapmış olursun, evde çalışacağım dersen en azından barfiks demiri al.

10 kilogram çok az ama ağırlık almak zorunda değilsin. Eğer biraz bütçen var ise bir adet kapı barfiksi ve halka alırsan sadece vücut ağırlığı ile çalışabilirsin. Halkalarla paralel dips, inverted row barfiks demiri ile barfiks, leg raises, deadhang gibi egzersizler yaparsın ve uzun vade de daha atletik daha estetik fizik elde edersin. 10 kiloluk dambıl ile uzun süre ilerlemen zor.
Bacak egzersizi olarak, 3D lunge, Bulgar split squat egzersizlerini yaparsın.
Dediğim ekipmanları 200 tl'ye alırsın güzel bir yatırım yapmış olursun, evde çalışacağım dersen en azından barfiks demiri al.
Dediklerini bende biliyorum ama kapılar sağlam değil barfiks için halka monte edicek yerde yok balkon felan var ama annemler izin vermez uzun vadeli birşey istemiyorum zaten yazın evde boş durmamak için hem sağlıklı olmak hemde biraz kilo almak istiyorum

E2003 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dostum metabolizmam biraz hızlı ektomorfum zaten 3100 kalorinin bazen az geldiğini bile hissediyorum yağlanma olmadı şimdiye kadar ama ilerde 2900 e falan düşürebilirim belki yağlanma olursa
Metabolizma hızını bilmiyorum ama 3100 kalori çok fazla geldi. Yaglanabilirsin yani

Dediklerini bende biliyorum ama kapılar sağlam değil barfiks için halka monte edicek yerde yok balkon felan var ama annemler izin vermez uzun vadeli birşey istemiyorum zaten yazın evde boş durmamak için hem sağlıklı olmak hemde biraz kilo almak istiyorum

Ben sana tavsiye veriyorum, uygun ortamı yaratıp yaratmamak senin elinde. İstediğin şekilde devam edebilirsin ama 10 kiloluk dambıl seni 1 ay bile idare etmez. En azından şınav gibi itiş egzersizlerini yerde yapabiliyorsun ama çekiş egzersizlerini yapamıyorsun ki bu posturel anlamda sıkıntı yaratır, boşuna söylemiyorum yani. Prone cobra falan yapabilirsin belki ama yeterli olmaz bu durumda yaratıcılığını kullanmalısın :) . Tavsiye verirken bazı şeyleri değerlendirip veriyorum, "Al akıl kullan" demiyorum. Kısacası ne istersen yap diyorum.

Ben sana tavsiye veriyorum, uygun ortamı yaratıp yaratmamak senin elinde. İstediğin şekilde devam edebilirsin ama 10 kiloluk dambıl seni 1 ay bile idare etmez. En azından şınav gibi itiş egzersizlerini yerde yapabiliyorsun ama çekiş egzersizlerini yapamıyorsun ki bu posturel anlamda sıkıntı yaratır, boşuna söylemiyorum yani. Prone cobra falan yapabilirsin belki ama yeterli olmaz bu durumda yaratıcılığını kullanmalısın :) . Tavsiye verirken bazı şeyleri değerlendirip veriyorum, "Al akıl kullan" demiyorum. Kısacası ne istersen yap diyorum.
Tamam teşekkür ederim

Back
Yukarı